Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Sf. Nicolae sau a dărui

Trupa Trendart, din nou, la Băița

Sf. Nicolae sau a dărui

Anul trecut venea la Băiţa, pentru prima dată, trupa Trendart - Comoara cu poveşti din Oradea, condusă de Aron Marius. Iată că evenimentul se repetă, odată cu venirea lui Moş Nicolae se întoarce şi trupa Trendart cu o nouă piesă „Hainele cele noi ale Împăratului", pentru copiii Şcolii „înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa.

La finalul piesei de teatru pentru copii a venit şi Moşul, dar nu numai cu dulciuri, ci şi cărţi care evocă istoria noastră şi marchează anul centenar - istoria steagului tricolor de la Lupşa şi povestioare colorate din istoria milenară a neamului nostru pentru cei mici. Toate acestea prin contribuţia celor care au donat Asociaţiei 2% din impozitul pe venitul realizat în 2017, cărora le mulţumim.
În deschidere, preşedintele Asociaţiei „înv. Bortoş Costea Maria", a prezentat momente din istoria Băiţei (atestată documentar la 1270), consemnate în diverse publicaţii de-a lungul vremii.
De această dată Asociaţia „înv. Bortoş Costea Maria" a dotat Şcoala cu o tablă magnetică şi un videoproiector, pentru a îmbunătăţi condiţiile de învăţare a copiilor de aici. De la tăbliţa purtată la gât (care se găseşte în muzeul Şcolii) de elevii anilor 1900, la tabla magnetică - arată evoluţia procesului de învăţare, dar şi rezultatele muncii atât ale elevilor dar şi ale cadrelor didactice care îi îndrumă. Astfel Consiliul Director al Asociaţiei „înv. Bortoş Costea Maria" a decis acordarea Diplomei de Membru de Onoare al Asociaţiei drei Gaiţă Cristina Georgiana, fostă elevă a Şcolii „înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa, care recent a obţinut titlul de „doctor în ştiinţe", intrând în clubul extrem de restrâns al celor cu acest titlu, preot Popa Paul fiind un alt exemplu. Ambii au dovedit că se poate ajunge la cel mai înalt nivel de cunoaştere doar prin forţe proprii, fiind un exemplu pentru noi toţi.
Diploma a fost înmânată de directorul Şcolii Gimnaziale Nucet Traian Coraş,  prezent la eveniment, alături de doamna inspector școlar Fărăianu Nicoleta şi alte 25 de doamne directori din judeţ, doamnele învăţătoare Petruse Carla şi educatoare Mocan Mihaela.
Nicolae Botoș,
președintele Asociației ,,Înv. Bortoș Costea Maria" Băița
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Sf. Nicolae sau a dărui

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021