Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sf. Nicolae sau a dărui

Trupa Trendart, din nou, la Băița

Sf. Nicolae sau a dărui

Anul trecut venea la Băiţa, pentru prima dată, trupa Trendart - Comoara cu poveşti din Oradea, condusă de Aron Marius. Iată că evenimentul se repetă, odată cu venirea lui Moş Nicolae se întoarce şi trupa Trendart cu o nouă piesă „Hainele cele noi ale Împăratului", pentru copiii Şcolii „înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa.

La finalul piesei de teatru pentru copii a venit şi Moşul, dar nu numai cu dulciuri, ci şi cărţi care evocă istoria noastră şi marchează anul centenar - istoria steagului tricolor de la Lupşa şi povestioare colorate din istoria milenară a neamului nostru pentru cei mici. Toate acestea prin contribuţia celor care au donat Asociaţiei 2% din impozitul pe venitul realizat în 2017, cărora le mulţumim.
În deschidere, preşedintele Asociaţiei „înv. Bortoş Costea Maria", a prezentat momente din istoria Băiţei (atestată documentar la 1270), consemnate în diverse publicaţii de-a lungul vremii.
De această dată Asociaţia „înv. Bortoş Costea Maria" a dotat Şcoala cu o tablă magnetică şi un videoproiector, pentru a îmbunătăţi condiţiile de învăţare a copiilor de aici. De la tăbliţa purtată la gât (care se găseşte în muzeul Şcolii) de elevii anilor 1900, la tabla magnetică - arată evoluţia procesului de învăţare, dar şi rezultatele muncii atât ale elevilor dar şi ale cadrelor didactice care îi îndrumă. Astfel Consiliul Director al Asociaţiei „înv. Bortoş Costea Maria" a decis acordarea Diplomei de Membru de Onoare al Asociaţiei drei Gaiţă Cristina Georgiana, fostă elevă a Şcolii „înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa, care recent a obţinut titlul de „doctor în ştiinţe", intrând în clubul extrem de restrâns al celor cu acest titlu, preot Popa Paul fiind un alt exemplu. Ambii au dovedit că se poate ajunge la cel mai înalt nivel de cunoaştere doar prin forţe proprii, fiind un exemplu pentru noi toţi.
Diploma a fost înmânată de directorul Şcolii Gimnaziale Nucet Traian Coraş,  prezent la eveniment, alături de doamna inspector școlar Fărăianu Nicoleta şi alte 25 de doamne directori din judeţ, doamnele învăţătoare Petruse Carla şi educatoare Mocan Mihaela.
Nicolae Botoș,
președintele Asociației ,,Înv. Bortoș Costea Maria" Băița
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Sf. Nicolae sau a dărui

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019