Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” a sărbătorit Centenarul Marii Uniri

Un imens tricolor uman

Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” a sărbătorit Centenarul Marii Uniri

Marea Unire, aniversată la 1 Decembrie, este cea mai importantă sărbătoare a românilor de pretutindeni.

În această zi, prin efortul oamenilor de rând, a politicienilor, precum şi prin niște conjuncturi internaţionale favorabile, Transilvania s-a unit cu patria mamă, România. Astfel, pentru prima dată în istoria românilor, provinciile istorice - Transilvania, Muntenia, Moldova, Banat, Crişana, Bucovina, Basarabia - duceau la îndeplinirea visului atâtor înaintași ai spațiului românesc.
Importanța acestui eveniment și sacrificiul soldaților români pentru realizarea acestui ideal ne fac datori să celebrăm, uniţi în cuget şi-n simţire, prin activități specifice. Astfel, elevii Colegiului Economic ,,Partenie Cosma" din clasele a IX-a C Turism și a XII-a D Turism, îndrumați de doamna prof. Manuela Climpe, au comemorat printr-un moment artistic, 100 de ani de la evenimentul major al anului 1918, prin activități cu caracter divers, interpretând, în costum popular, cântece și poezii patriotice, menite să amintească de evenimentele istoriei poporului român, sceneta ,,O petrecere în familie". În final, într-un singur glas, s-a intonat, alături de cei prezenți la eveniment, imnul național, în semn de omagiu pentru România Mare. Activitatea a vizat dezvoltarea sentimentului patriotic, încurajarea elevilor prin activități originale creative, cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale istoriei țării.
Mândri că sunt români, elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a s-au unit în curtea colegiului și au format un imens tricolor uman, timp în care imnul țării a răsunat atât în urechile cât și în inimile noastre.
Pentru a simți și mai puternic spiritul și emoția acestei sărbători, elevii au dat frâu liber imaginației și au decorat clasele. Astfel, avizierul fiecărei clase a fost aranjat de către aceștia. Efortul lor nu va rămâne nerăsplătit, iar cele mai frumoase aviziere vor fi alese de către un juriu, format din profesori, și premiate.
Desigur, nici clădirile colegiului nu au fost uitate. Pe cele două corpuri de clădire a fost montată stema școlii.
Astfel, elevii Colegiului Economic ,,Partenie Cosma", alături de profesori și de conducerea școlii, au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.
La mulți ani, români! Trăiască România mare!
Alexandra Matica

 

Trimite email

vineri, 18 octombrie 2019