Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Revista „OviDan” nr. 198 din 10 dec. 2018

Semnal

Revista „OviDan” nr. 198 din 10 dec. 2018

Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ.
Numărul se deschide cu sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, joi și vineri (29 și 30 noiembrie) la Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei din Oradea.

Joi, la Școala Gimnazială Internațională Agora, s-a desfășurat Cercul pedagogic al profesorilor din învățământul primar. Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri: Un mesaj de pace și de unitate din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă și încă unul: ,,Haideți să fim alături de România! Haideți să fim alături unii de alții!" din partea prefectului Ioan Mihaiu. Pe site-ul Universității Agora: O sută de informaticieni români. Este vorba despre o carte cu titlul O sută de autori români în informatica teoretică (One Hundred Romanian Authors in Theoretical Computer Science), apărută la Editura Academiei Române. Timp de două zile, elevii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea au sărbătorit românismul la ora Centenarului Marii Uniri; marți (27 noiembrie 2018), au făcut-o elevii celor 10 clase din ciclul primar, în superba sală a Bisericii Baptiste ,,Emanuel" din Oradea, iar miercuri, gimnaziștii și liceenii, în sala de nunți a Bisericii, gătiți în straie de sărbătoare ,,ca pe vremea străbunicilor pentru a-și manifesta respectul și prețuirea față de jertfa înaintașilor noștri, față de curajul de care au dat dovadă luptând pentru unitatea tuturor românilor". Și clasa I D, de la ,,Oltea Doamna", elevii doamnei profesor Ruzsa Natalia au sărbătorit o sută de ani de la Marea Unire. În cadrul ,,Săptămânii fructelor și legumelor donate", la Școala Gimnazială ,,Dacia", s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate (un fotoreportaj, în pag. 10-11), iar în pag. 11, 13-15, un fotoreportaj de la Târgul de jucării, tot de la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea.
 Acestea au fost, printre altele, subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 198 din 10 dec. 2018, pagini care conţin 98 de poze (un record absolut).
Ovidiu Dan

Trimite email

mari, 25 iunie 2019