Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Lansare de carte la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Aleșd

Duminică,

Lansare de carte la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Aleșd

Duminică, 16 decembrie 2018, credincioșii care au participat la slujba ținută la Biserica Ortodoxă cu hramul Adormirea Maicii Domnului din centrul Aleșdului au avut parte de o surpriză, și anume, lansarea volumelor „Sub clopotul Marii Unirii", „1918 - Drumul datoriei (Bihorenii la Alba-Iulia") și „Al doilea brâu" ale reputatului istoric militar col.(r|) dr. Constantin Moșincat.

Publicul prezent a ascultat cu mult interes prezentările făcute de către gl. (r.) Grigore Bartoș - președintele Filialei Bihor a Asociației Cultural Patriotice „Avram Iancu", col.(r.) ing. Dan N. Poinar - președintele Filialei Bihor a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria" și de către autor, col.(r.) dr. Constantin Moșincat - președintele Asociației Naționale a Cavalerilor de Clio.
„Cu această activitate, cele trei asociații încheie manifestările științifice dedicate Anului Centenar. Pe noi, pe bihoreni ne așteaptă însă un an 2019 plin de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de când și această parte a Țării s-a alipit efectiv României. În acest an am fost împreună cu toată Țara. La anul va trebui să arătăm singuri că nu i-am uitat pe cei care în acele vremuri grele nu și-au pierdut credința în Dumnezeu, Neam și Țară, plătind uneori acest lucru chiar cu viața lor." - a spus col.(r.) ing. Dan N. Poinar
„Nu suntem azi întâmplător aici, alături de dumneavoastră", a spus gl. (r.) Grigore Bartoș. „În urmă cu 79 de ani, militarii Brigăzii 1 Mixtă Munte-Sinaia  aflați sub comanda  generalului Petre Bălănescu au ridicat acest sfânt lăcaș în numai 75 de zile pe locul unde au fost împușcați în anul 1904 țăranii români care nu au mai putut răbda jugul neomenos al nobilimii maghiare. La începutul carierei mele am avut onoarea să fac parte din această unitate de elită a Armatei Române".
„Iubiți credincioși, nu dorim să vă prezentăm cărțile de față în detaliu, lăsându-vă plăcerea să le lecturați. Dorim doar să vă semnalăm aspectele inedite, mai puțin cunoscute ale evenimentelor petrecute atunci pe plaiurile Bihorului. Am grupat cele trei cărți sub genericul Clopotul Marii Uniri deoarece clopotul bisericilor noastre a fost și este cel care ne-a adunat și la bine dar mai ales la ceas de primejdie" a concluzionat autorul, col.(r.) dr. Constantin Moșincat.
Gazda întâlnirii, cel care i-a primit cu multă căldură pe cei trei militari în rezervă, preotul paroh Călin Ioniță, a concluzionat cu un citat din Patriarhul României Mari - Miron Cristea: „Acum, când patria noastră Mare, liberă și mândră cum au visat-o strămoșii noștri, s-a desăvârșit în marginile idealului național, se cade să ne gândim cu pietate la toți cei care și-au dat viața pentru gloria ei. Sunt fără nume vitejii și martirii căzuți în văile munților, în largul câmpurilor de luptă și în lagărele de robie ale străinătății, departe de căminele lor, unde mamele și copiii lor îi plâng, fără să le știe locul mormântului. Cultul lor, al moților glorioși, e o datorie de seamă a celor ce supraviețuiesc din generația de sacrificiu a României Mari".
Dan Poinar
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Lansare de carte la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Aleșd

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021