Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cei mai tari brâncușieni orădeni

Top 5, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea

Cei mai tari brâncușieni orădeni

Cu prilejul concursurilor profesionale și al olimpiadelor tehnice, an de an, elevii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea fac dovada bunei lor pregătiri teoretice și practice, determinându-ne să afirmăm, nu o dată, că brâncușienii orădeni sunt mari meseriași.

 Ne reamintim cu plăcere ceea ce ne declara, anul trecut, directorul colegiului, distinsul profesor Mihai Crețu: „De cinci ani, consecutiv, olimpicii noștri nu s-au întors acasă fără un premiu întâi. În 2004, cel mai important premiu a fost cucerit de Marius Buibaș, în 2005, de Cosmin Ambru, în 2006, de Bogdan Popa, în 2007, de Călin Bac, iar anul acesta (2008), de Bako Annamaria...”
Pentru alcătuirea Topului 5 (2008), dl director Mihai Crețu, dna prof. Ana – Maria Iova (consilierul educativ) și ceilalți profesori, membri ai comisiei de evaluare, au luat în calcul drept criterii: rezultatele la învățătură, la olimpiadele școlare, activitatea CE (în cadrul Consiliului elevilor), activitățile extrașcolare (inclusiv participarea la competițiile sportive).
„Dincolo de activitățile cunoscute și mediatizate, dorim să subliniem importanta campanie de colectare de hârtie din luna noiembrie 2008, prilej cu care s-au strâns peste 1.500 de kg de maculatură, acțiune la care s-au evidențiat colectivele de elevi din clasele a X-a A, a XI-a A și C, precum și plantatul puieților (în luna octombrie), proiect în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea, ocazie cu care s-au remarcat elevii claselor a X-a B (SAM), a IX-a și a X-a B (liceu)”, a ținut să sublinieze consilierul educativ, prof. Ana – Maria Iova.
Ioana, Tiberiu, David, Tudor și Csaba
În topul primilor cinci brâncușieni (pe 2008) îi găsim pe: Ioana Ștefan (din XII A), Tiberiu Rusu (XII B), David Mihail Sabău (XIII A - SAM), Tudor Costa (XII A) și Pap Nandor Csaba (XII A - SAM).  
Dacă la carte, Ioana Ștefan este neîntrecută (cu media generală 9,83 – cea mai mare medie din școală), la fel de autoritar conduce și în pictura iconografică, unde deține, de ani buni, supremația județeană, având un frumos palmares din care nu lipsesc premii I la concursuri naționale și internaționale (de pictură – icoane pe sticlă). Chiar dacă învață într-un colegiul tehnic, Ioana a obținut, în 2008, o mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de limba și literatura română, ceea ce nu e puțin lucru!
Locul al doilea în top este deținut de președintele CE, Tiberiu Rusu, cu o activitate de excepție, elev eminent și „soldat” disciplinat (media generală – 9,57), membru al echipei de proiect „Oradea – o comoară redescoperită”. A realizat un site pentru Primăria Oradea, cu care a spart gura târgului și a obținut premiul I...
Pe David Mihail Sabău l-am recunoscut imediat. El face parte din galeria olimpicilor colegiului, spiritual din fire, deschis și vorbăreț, cu un ascuțit simț al umorului. David este deținătorul locului III pe țară la Olimpiada tehnică (tehnician instalator în construcții).
În pozițiile 4 și 5 sunt Tudor Costa și Pap Nandor Csaba, fiecare cu câte o mențiune la Olimpiada tehnică, etapa pe țară, Tudor, la tehnician desenator în construcții și insatalații, iar Csaba, tehnician zidar, pietrar, tencuitor, departajați de „golaveraj”, adică de media generală, primul cu 8,93, iar celălalt, cu 8,55. (Ov. D.)      

Trimite email

miercuri, 12 august 2020