Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Oradea donează o pâine

Marți, 22 ianuarie, în trei locații

Oradea donează o pâine

Venim în fața dumneavoastră cu un proiect pentru început ,,pilot" ce va avea loc în 22 ianuarie 2019, între orele 14.00-17.00, în trei locații deodată din orașul Oradea.

 Se dorește a fi un eveniment lunar, aceasta fiind prima ediție în acest sens.
Proiectul se numește ,,Oradea donează o pâine!" având și pagină de facebook la adresa https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/ iar  pagina de eveniment cu afiș este la această adresă  https://www.facebook.com/events/2272422546376737/
 ,,Suntem o mișcare a câtorva cetățeni a acestui oraș, persoane fizice, scopul nostru fiind de a oferi minimul existențial, o pâine, unei persoane care în momentul respectiv chiar are nevoie de ea.  Persoanele care pot beneficia nu aparțin anumitor pături sociale, etnii, religie, vârstă etc.
Punctele de distribuire sunt vizibile în afișul acestei ediții unde vom oferi câte 50 de pâini/locație!
Menționez faptul că nu facem parte din vreo asociație, ong, partid politic, cult religios; este strict o inițiativă a unor oameni de rând care doresc să întindă o mână comunității orădene.
Sperăm doar că oamenii nu vor fi reținuți și vor trece de gândirea ,,ce spune x sau y dacă iau și eu o pâine de aici" deoarece practic pentru ei organizăm acest eveniment, pentru ei, pentru cei care au nevoie. Azi pot fi eu, mâine tu, poimâine mama ta în vârstă, în altă zi verișorul ce este student și bugetul e cam restrâns etc. Știm cu toții și nu trebuie să fie o rușine că a nu-ți permite o pâine o dată pe lună ți se poate întâmpla, poate au mai rămas câteva zile până la următorul salariu sau următoarea pensie. Așadar, nu ne axăm pe o anumită pătură socială, gen oamenii străzii.
 Venim și în atenția tuturor acelora care doresc să întindă o mână: se poate ajuta material sau cu pâine/proiect însă totul organizat, toți aceia care doresc se pot implica și voluntari cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine, implicarea contează. Orice ajutor indiferent care ar fi el, este bine venit și îl așteptăm la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com.
Suntem la început, locațiile puține, dorim practic prin această încercare pilot, să vedem modul în care oamenii acceptă ajutorul comunității orădene. Intenția noastră este de a dezvolta foarte mult acest proiect.
Va fi un eveniment perfect legal, primind toate aprobările: Primărie, Poliția Locală, Jandarmeria Română.
Vă mulțumesc și sunt aici în caz că sunt anumite întrebări sau nelămuriri.
 Alexandru Petricaș
 
Felicitări pentru inițiativă, dar să rămână apolitică! - Ovi
 

Trimite email

miercuri, 12 august 2020