Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cea de-a XIII-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, Uniți pentru comunitate

Recunoaşterea publică a meritelor

Cea de-a XIII-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, Uniți pentru comunitate

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu" din Oradea a găzduit marți, 29 ianuarie 2019, cea de-a XIII-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, Uniți pentru comunitate, în cadrul căreia au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, activi în anul 2018. Gazda evenimentului au fost voluntarii Patricia Kăvășdan și Ionuț Tripon.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, părintele Mihai Vătămănelu, vicar general al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea și Arina Moș, director executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea.
Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2018, 145 de voluntari au prestat 3.200 de ore în serviciul aproapelui. Au fost acordate 10 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, şi premiul  ,,Voluntarul anului 2018" după cum urmează.
1.Premiul Cantina Socială
Cantina socială este un serviciu social în cadrul căreia voluntarii pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, aceştia interacţionează în mod direct cu beneficiarii. În anul 2018, 14 voluntari au realizat 725 de ore de voluntariat la cantina socială.
Premiul s-a acordat voluntarei Sanda Miclăuș.
,,Îmi dă o stare de bine participarea la activitățile cantinei sociale. Am învățat multe lucruri de la oamenii întâlniți acolo. Am conștientizat cât de norocoasă sunt. Revin cu drag întotdeauna acolo" - Sanda Miclăuș.
2.Premiul COLECTA DE PAȘTI
La Colecta de alimente de Paști din anul 2018 s-au implicat 46 de voluntari, care au desfășurat 236 de ore de voluntariat contribuind la strângerea de alimente pentru cei nevoiași.
Premiul s-a acordat voluntarei Andreea Munteanu.
La Colecte devin un om care face exerciţii de smerenie întru ajutorarea semenilor nevoiaşi. E o experienţă de viaţă prin care am învăţat să ies din zona de confort pentru a convinge oamenii să dea din puținul sau mai multul lor. Totuşi, din puţin se face mult, și important este să nu renunţăm în a face şi acest puţin" - Andreea Munteanu.
3.Premiul COLECTA DE CRĂCIUN
La tradiționala Colectă de alimente de Crăciun, în anul 2018 s-au implicat 37 de voluntari care au desfășurat 199 de ore de voluntariat contribuind la strângerea de alimente.
Premiul s-a acordat voluntarului Nicu Vinter.
,,Caritas e motorul care pune lucrurile în mișcare și ne oferă posibilitatea nouă, voluntarilor, să gravităm în jurul activităților umanitare", Nicu Venter.
4.Premiul VOLUNTARIAT CORPORATIST
În al doilea an, consecutiv, oferim acest premiu pentru încurajarea și facilitarea angajaților de a se implica în activitatea Cantinei Sociale în anul 2018: 19 voluntari au realizat 111 ore de voluntariat în cadrul Cantinei Sociale în perioada noiembrie - decembrie 2018, iar compania a asigurat masa zilnic timp de 10 zile.
Premiul s-a acordat companiei Celestica.
5.Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Anul 2018 a fost productiv pentru echipa Prieteni pentru un zâmbet, care acum numără 54 de voluntari clovni-doctori activi, care reușesc să îi viziteze pe copiii internați la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu de trei ori pe săptămână. În ultimul an, această echipă dedicată a realizat 862 de ore de voluntariat, aducând zâmbete pe chipul copiilor mici și mari.
Premiul s-a acordat voluntarului Istvan Balazs.
,,Caritas înseamnă pentru mine realizarea unei legături strânse cu oameni de diferite vârste și clase sociale. Experiența asta m-a învățat că în viață este important în ce investești energia și timpul tău" - Istvan Balazs.
6.Premiul SPRIJIN ADMINISTRATIV
Activitatea administrativă e foarte importantă în organizația noastră și în anul 2018, 59 de voluntari au cumulat 832 de ore de voluntariat în activități administrative.
Premiul s-a acordat voluntarelor Doris Pastor și Mălina Arvaș-Popa.
,,Experiența aceasta m-a învățat că, uneori, pentru a-ți aminti de propria valoare, e suficient să privești la zâmbetele de pe fețele altora, care ți se datorează" - Doris Pastor.
,,Faptul că am avut ocazia să fac parte din Caritas a fost o mare oportunitate în primul rând de a mă cunoaște pe mine, și pe de altă parte am avut ocazia să cunosc și să descopăr oameni noi și super faini. E o echipă unită și pot conta pe oricine la orice oră" - Mălina Arvaș-Popa.
7.Premiul pentru FORMAREA VOLUNTARILOR
În vara anului 2018 am organizat întâlniri de formare pentru voluntarii tineri, unde-am învățat despre inteligența emoțională, public speaking și nu în ultimul rând, cum să ne argumentăm punctul de vedere.
Premiul s-a acordat voluntarului Ionuț Tripon.
,,În Caritas am avut mai multe experiențe frumoase decât aș putea să enumăr, am întâlnit oameni deosebiți și am crescut ca individ. Sunt recunoscător pentru că fac parte din echipa de voluntari" - Ionuț Tripon.
8.Premiul SPECIAL
Premiul special îl oferim persoanelor care promovează asociația noastră în comunitate și invită și alte persoane să facă voluntariat.
Premiul s-a acordat doamnei Carmen Chiș.
,,Pentru mine Caritas înseamnă altruism, dăruire și respect față de semenii mei" - Carmen Chiș.
9.Premiul pentru DISPONIBILITATE
Disponibilitatea înseamnă a fi prezent la nevoie. Când ești anunțat cu o oră înainte și faci tot posibilul să fii prezent. Apoi aduci cu tine și prieteni...
Premiul s-a acordat voluntarului Șerban Baciu și voluntarei Mihaela Roșca.
,,Caritas înseamnă mai mult decât o simplă activitate de voluntariat, înseamnă familie, prietenie, socializare, un stil de viață în adevăratul sens al cuvântului, unul pe care dacă alegi să-l trăiești, câștigi niște lucruri pe care nu le întâlnești în altă parte" - Șerban Baciu.
,,Faptele bune și ajutorul oferit oamenilor aflați la nevoie m-au făcut să mă simt împlinită și fericită la fel ca într-o familie" - Mihaela Roșca.
10.Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Cel mai activ voluntar este persoana care se implică în cele mai multe activități din dorința de a schimba ceva pentru comunitatea lor.
Premiul s-a acordat voluntarei Andreea Ghercă.
,,Caritas a fost ca un schimb de experiență. Fiind mulți membri, la fiecare activitate sau ședință aveam ocazia să cunosc pe cineva și să ne împărtășim experiențele. Am avut de învățat de la fiecare voluntar câte ceva. Trebuie să învățăm să căutăm bucuria în lucrurile mărunte!" - Andreea Ghercă.
11.Premiul VOLUNTARUL ANULUI
Pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, fiecare își are locul lui în asociaţie. ,,Voluntarul anului" este un premiu care se acordă în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea sprijinului oferit.
Premiul Voluntarul anului 2018 s-a acordat voluntarului Andrei Horgoș.
,,Îmi place să îi ajut pe alții și Caritas m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt" - Andrei Horgoș.
Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de: Eduard și Bianca Malița, Maria Baciu și Olimpiu Man.
Mulţumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu", doamnei director Antonia Monica Nica, pentru că ne-a găzduit evenimentul şi în această seară. Mulțumim și lui Alex Cristea pentru suportul tehnic fără de care seara nu ar fi fost la fel de reușită.
Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2018.
Pr. Olimpiu Todorean,
preşedinte

Trimite email

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!