Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Persoanelor Consacrate

În 2 februarie, sărbătorim

Ziua Persoanelor Consacrate

Ziua Persoanelor Consacrate se sărbătorește an de an la sărbătoarea Întâmpinării Domnului în Templu, pe 2 februarie, cu participarea tuturor persoanelor consacrate - călugări, călugărițe, preoți, seminariști, laici consacrați - și a credincioșilor din eparhie.

Stabilită de Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea în 1997, Ziua Persoanelor Consacrate comemorează momentul biblic în care Fecioara Maria și Sfântul Iosif îl oferă Domnului pe Isus, care se încredințează total lui Dumnezeu, ca Fiu al Său. Prin urmare, El devine exemplu de urmat, în special pentru persoanele consacrate, care doresc să-și ofere întreaga viață lui Dumnezeu.
La Oradea, întâlnirea este găzduită alternativ de Episcopia Greco-Catolică și Romano-Catolică. Anul acesta, Ziua Persoanelor Consacrate este găzduită de Episcopia Greco-Catolică de Oradea și se desfășoară la Sanctuarul Eparhial „Maica Domnului" (Mănăstirea Franciscană, Str. Spartacus, Nr. 33A), potrivit următorului program:
9.30: Primirea participanților și pregătirea Sfintei Liturghii
10.00: Sfânta Liturghie arhierească, celebrată de PS Lászlo Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea, alături de preoți din Eparhia și Dieceza de Oradea
12.00: Prânzul
13.00-15.00: Momente de împărtășire fraternă și destindere.
Mihaela Caba-Madarasi,
jurnalist/responsabil departament comunicare
Episcopia Greco-Catolică de Oradea

 

Trimite email

duminic, 25 august 2019