Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zaheu vameșul - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu”

Astăzi, Mihai Neamțu a revenit la Biserica Sf. Apostol Andrei

Zaheu vameșul - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu”

Sâmbătă (9 iunie 2018), în preziua târnosirii Bisericii Sf. Apostol Andrei din Oradea, în biserica de jos, a avut loc un colocviu, o triplă lansare de carte, cu participarea autorilor: Răzvan Bucuroiu, Teodor Baconschi - cu volumul ,,Mărturii încrucișate", Radu Carp în dialog cu Eginald Schlattner - ,,Dumnezeu mă vrea aici" și Mihai Neamțu - ,,Vârstele iubirii".

Astăzi, duminică (3 februarie 2019), în Duminica lui Zaheu vameșul, scriitorul Mihai Neamțu a revenit la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, cu o tolbă de cărți, între care două cărți de autor: ,,Visul României Mari" și ,,Vârstele iubirii". Participând la Sfânta Liturghie, la rugăciune, scriitorul Mihai Neamțu ne-a pus la suflet cuvântul de învățătură din Duminica vameșului Zaheu - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu".
,,Odată ce are loc întoarcerea inimii lui Zaheu spre Dumnezeu, în urma întâlnirii cu Domnul Iisus Hristos, Zaheu se simte cercetat de Dumnezeu și spune că jumătate din avere o împarte săracilor, iar din jumătatea rămasă, dacă a nedreptățit pe cineva, întoarce împătrit. Ce poate fi aceasta dacă nu un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu. De aceea, pe acest om, Zaheu, Biserica ni-l propune ca model de pocăință..."
,,Prietenii mă văd ca pe un scriitor, educator și om politic vocal"
Vorbind despre scriitorul Mihai Neamțu, părintele vicar Vasile Bota l-a prezentat pe Mihai Neamțu, mai întâi ca pe ,,un cunoscut intelectual care face cinste bisericii neamului nostru", iar apoi prin propriile afirmații ale scriitorului: ,,Prietenii mă văd ca pe un scriitor, educator și om politic vocal. Dușmanii ar prefera să nu mă vadă deloc".,,Noi vă vedem, domnule Mihai Neamțu, ca pe un apologet și un mărturisitor al valorilor creștine și românești. Pe scurt, este licențiat al Facultății de Teologie și Filosofie a Universității ,,B.B." din Cluj-Napoca, doctor în teologie al Universității din Londra, cu studii aprofundate în Germania și Marea Britanie, autor a zeci de volume, studii, eseuri și articole publicate în țară și străinătate", a mai spus părintele vicar Vasile Bota în prezentarea distinsului oaspete. Ca semn al prețuirii, părintele vicar i-a dăruit scriitorului Mihai Neamțu o icoană a Sf. Apostol Andrei ,,care are sub picioarele lui sfinte pământul țării noastre, pentru că aici a propovăduit, iar în brațe are Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea" (vorba părintelui vicar V.B.).
Să mai spunem că Sfânta Liturghie a fost săvârșită, astăzi, duminică, de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ioan Alexandru Mizgan, dimpreună cu părintele diacon Mihai Dragoș și părintele diacon Florin Tomoioagă, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop dr. Vasile Coman" a Universității din Oradea.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Zaheu vameșul  - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019