Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Zaheu vameșul - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu”

Astăzi, Mihai Neamțu a revenit la Biserica Sf. Apostol Andrei

Zaheu vameșul - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu”

Sâmbătă (9 iunie 2018), în preziua târnosirii Bisericii Sf. Apostol Andrei din Oradea, în biserica de jos, a avut loc un colocviu, o triplă lansare de carte, cu participarea autorilor: Răzvan Bucuroiu, Teodor Baconschi - cu volumul ,,Mărturii încrucișate", Radu Carp în dialog cu Eginald Schlattner - ,,Dumnezeu mă vrea aici" și Mihai Neamțu - ,,Vârstele iubirii".

Astăzi, duminică (3 februarie 2019), în Duminica lui Zaheu vameșul, scriitorul Mihai Neamțu a revenit la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, cu o tolbă de cărți, între care două cărți de autor: ,,Visul României Mari" și ,,Vârstele iubirii". Participând la Sfânta Liturghie, la rugăciune, scriitorul Mihai Neamțu ne-a pus la suflet cuvântul de învățătură din Duminica vameșului Zaheu - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu".
,,Odată ce are loc întoarcerea inimii lui Zaheu spre Dumnezeu, în urma întâlnirii cu Domnul Iisus Hristos, Zaheu se simte cercetat de Dumnezeu și spune că jumătate din avere o împarte săracilor, iar din jumătatea rămasă, dacă a nedreptățit pe cineva, întoarce împătrit. Ce poate fi aceasta dacă nu un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu. De aceea, pe acest om, Zaheu, Biserica ni-l propune ca model de pocăință..."
,,Prietenii mă văd ca pe un scriitor, educator și om politic vocal"
Vorbind despre scriitorul Mihai Neamțu, părintele vicar Vasile Bota l-a prezentat pe Mihai Neamțu, mai întâi ca pe ,,un cunoscut intelectual care face cinste bisericii neamului nostru", iar apoi prin propriile afirmații ale scriitorului: ,,Prietenii mă văd ca pe un scriitor, educator și om politic vocal. Dușmanii ar prefera să nu mă vadă deloc".,,Noi vă vedem, domnule Mihai Neamțu, ca pe un apologet și un mărturisitor al valorilor creștine și românești. Pe scurt, este licențiat al Facultății de Teologie și Filosofie a Universității ,,B.B." din Cluj-Napoca, doctor în teologie al Universității din Londra, cu studii aprofundate în Germania și Marea Britanie, autor a zeci de volume, studii, eseuri și articole publicate în țară și străinătate", a mai spus părintele vicar Vasile Bota în prezentarea distinsului oaspete. Ca semn al prețuirii, părintele vicar i-a dăruit scriitorului Mihai Neamțu o icoană a Sf. Apostol Andrei ,,care are sub picioarele lui sfinte pământul țării noastre, pentru că aici a propovăduit, iar în brațe are Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea" (vorba părintelui vicar V.B.).
Să mai spunem că Sfânta Liturghie a fost săvârșită, astăzi, duminică, de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ioan Alexandru Mizgan, dimpreună cu părintele diacon Mihai Dragoș și părintele diacon Florin Tomoioagă, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop dr. Vasile Coman" a Universității din Oradea.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Zaheu vameșul  - ,,un chip al smereniei, al pocăinței, al întoarcerii la Dumnezeu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021