Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Locuitorii din Munții Apuseni vor beneficia de ecografii cardiace gratuite

Cu sprijinul Sensiblu și al Asociației Rotary Club ,,Floare de colț” Abrud Câmpeni

Locuitorii din Munții Apuseni vor beneficia de ecografii cardiace gratuite

*Cabinetul medical mobil din programul ,,Sănătate prin prietenie" acordă asistență medicală gratuită comunităților din Munții Apuseni.
*Peste 6.000 de consultații au fost efectuate în cei șapte ani de funcționare.
*Noul ecograf din dotarea cabinetului va permite realizarea de investigații cardiologice.

București, 4 februarie 2019 - Cu sprijinul Sensiblu, Cabinetul medical mobil, rezultatul unui proiect inițiat în 2012 de A&D Pharma, Fundația Sensiblu, Asociația Rotary Club,,Floare de colț" Abrud Câmpeni și Mercedes Benz, a fost dotat cu un ecograf nou, modern, portabil, care dispune de o sondă suplimentară pentru ecografii cardiace, alături de cea pentru ecografii abdominale și transvaginale. Mai mult decât atât, toate echipamentele de pe cabinetul medical mobil au fost înlocuite, pentru a asigura precizia investigațiilor medicale.
,,Din respect față de pacienți și față de medicii care acceptă să vină voluntari în acest proiect, echipamentele trebuie să fie de cea mai bună calitate. Vârsta înaintată a oamenilor din această zonă, precum și frecventele probleme cardiace identificate au justificat schimbarea ecografului. Astfel, cu ajutorul partenerilor noștri, reușim să răspundem cât mai adecvat nevoilor pacienților din această zonă" - a menționat dl. Adrian Jantea, președintele Asociației Rotary Club ,,Floare de colț" Abrud Câmpeni.
În cei șapte ani de funcționare, cabinetul medical mobil, un autovehicul dotat cu echipamentele necesare unui consult medical general (ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) a străbătut zeci de mii de kilometri, medicii voluntari ai Asociației Rotary realizând până în prezent peste 6.000 de consultații.
,,Sănătatea oamenilor din comunitate este foarte importantă pentru noi și ne-am luat angajamentul să continuăm ceea ce am început. Nevoile comunității din zona respectivă sunt în continuare foarte mari și ne bucurăm că, prin intermediul partenerilor noștri, reușim să aducem îmbunătățiri acestui proiect născut din dragoste pentru oameni", a declarat Cristina Horia, director executiv Fundația Sensiblu.
Dincolo de consultațiile medicale gratuite, cabinetul medical mobil este implicat în acțiuni comune cu Direcția de Sănătate Publică Alba, prin care își propun creșterea acoperirii vaccinale până la valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătățirea sănătății mamei și copilului și promovarea unui stil de viață sănătos.
Nicoleta Popescu

Trimite email

luni, 19 august 2019