Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Clubul de robotică și IT al Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr”

Din 12 februarie, lăzăriștii au RoboCode

Clubul de robotică și IT al Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr”

În 12 februarie 2019, de Ziua școlii, a luat ființă RoboCode - Clubul de robotică și IT al Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr", sub coordonarea domnului profesor Viorel Muscaș.

Chiar dacă Clubul și-a început activitatea ceva mai devreme, în luna noiembrie 2018, când domnul profesor a organizat în școală două evenimente: ,,AstroCamp" și „Play, Code and Enjoy" în cadrul inițiativei ,,Meet and Code", activitate coordonată de Asociația Techsoup România, ocazii cu care elevii au arătat că își doresc un astfel de club, o permanentizare a acestor activități.
Așa încât, în preajma sărbătorilor de Crăciun, domnul profesor, împreună cu câțiva elevi inimoși din clasa a XII-a A, a organizat un mini târg caritabil, prilej cu care au fost distribuite mici cadouri copiilor de la Centrul de zi din Oradea, în cadrul proiectului educațional ,,Elevii colindă dăruind lumină", proiect înscris în cadrul programului ECDL România - ,,Şcoala care dăruieşte".
,,Actualmente Clubul își desfășoară activitatea bilunar și înglobează două direcții: implementarea unor mini proiecte de robotică și realizarea de jocuri (video și fizice), precizează domnul profesor. În cadrul atelierelor, elevii descoperă practic etapele de dezvoltare ale unui produs software, respectiv  modalitățile de realizare a unui joc pe calculator. De asemenea, ei înțeleg noțiuni primare de robotică și realizează proiecte simple de robotică (de exemplu un joc de lumini cu LED-uri, un termometru digital sau o ruleta electronică), iar prin scrierea de cod în Arduino pot spune că aceștia aplică algoritmi elementari. Nu în ultimul rând, lucrând la jocurile clasice, membrii clubului învață să identifice componentele calculatorului și rolul lor. Prin modalitatea de lucru în echipă, constat că elevii pot să relaționeze și să coopereze mai bine, iar câțiva dintre ei se manifestă ca adevărați mentori, împărtășind din cunoștințele lor. Cea mai mare bucurie însă este când văd entuziasmul copiilor, când văd că își doresc întâlniri tot mai dese", mai spune V.M.
Ce spun beneficiarii (patru dintre membrii clubului)?
Am ales să activez în cadrul clubului pentru că  mi-am dorit de mult timp să pot acumula  cunoștințe în acest domeniu  și pentru că mi s-a părut atractiv felul în care se desfășoară activitățile - Larisa C.
Consider că este un domeniu care m-ar putea ajuta în viitor pentru job" - Rafael B.
Pe mine mă încântă faptul că sunt împreună într-un mediu cu mai mulți oameni pasionați de același lucru - David H.
Pe mine mă ajută să-mi dezvolt gândirea și să mă lansez în domeniul IT -  Rebeca C.
Dintru început, domnul profesor Viorel Muscaș dorește să mulțumească sponsorilor Clubului, precizând că a beneficiat de sponsorizare pentru achiziția de echipamente și buna desfășurare a activităților printr-un proiect finanțat prin Fondul Predau Viitor powered by Societè Generale European Business Services. Predau Viitor este primul accelerator pentru profesorii de informatică, creat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation. www.predauviitor.ro
Felicitări, domnule profesor!
Mult succes, lăzăriștilor!
Ovidiu Dan
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Clubul de robotică și IT al Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021