Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ora de sănătate la centrele multifuncționale din cartiere

La centrele din Rogerius și Nufărul

Ora de sănătate la centrele multifuncționale din cartiere

Persoanele vârstnice care frecventează Centrul din Rogerius II au primit vizita dlui doctor Dinu Cristian, medic în cadrul cabinetelor medicale școlare din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, care a răspuns la întrebările cele mai frecvente, privind bolile bătrâneţii, modalităţi de prevenţie a diferitelor afecţiuni specifice trecerii de la sezonul rece la primăvară şi le-au măsurat tensiunea, hipertensiunea fiind unul dintre diagnosticele cele mai populare în rândul persoanelor vârstnice.

În acelaşi timp, dna doctor Diana Raţ, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, a acceptat bucuroasă invitaţia dnei Mioriţa Săteanu, să le vorbească doamnelor de la Centrul din Nufărul despre prevenirea îmbolnăvirilor în rândul persoanelor de vârsta a treia. Astfel doamnele au aflat de la specialişti ce este gripa, cum se manifestă, modalităţi de transmitere, tratamentul adecvat şi nu în ultimul rând sfaturi pentru prevenirea acesteia.
Şi pentru că sărbătoarea iubirii la români se apropie, doamnele, la finalul „orei de sănătate", au fost încântate să afle obiceiuri, tradiţii străvechi, superstiţii şi credinţe populare de Dragobete, atmosfera transformându-se într-una de relaxare, spunându-se o seamă de glume şi anecdote.
Au înţeles că participarea la un club tematic sau la cursuri cu un anumit specific este o modalitate de a petrece timp de calitate împreună, implicarea socială fiind un element important în sănătatea fizică şi cerebrală a tuturor, mai ales la o vârstă mai înaintată.
În fiecare zi, centrele multifuncţionale din cartiere sunt deschise tuturor celor care doresc să socializeze şi să participe la o serie de activităţi pentru a depăşi mai uşor situaţia de vulnerabilitate şi singurătate.  În acest sens, revenim, invitându-vă să petreceţi timp de calitate împreună şi să veniţi înspre noi cu sugestii de activităţi pe care aţi dori să le dezvoltăm în aceste centre.
Consuella Govor

 

Trimite email

miercuri, 12 august 2020