Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Agricultura și comunitatea mea”

Miercuri, în cadrul programului Junior Achievement România, s-a desfășurat activitatea

„Agricultura și comunitatea mea”

În data de 20 februarie 2019, în cadrul Liceului Tehnologic Nr.1 Salonta a avut loc activitatea „Agricultura și comunitatea mea", desfășurată în cadrul programului Junior Achievement România, sub îndrumarea doamnelor Larisa Panait și Evelina Bălu, activitate care constă în educația antreprenorială a elevilor din cadrul liceului nostru.

La activitate au participat 70 de elevi din clasele: a IX-a A, a X-a A, a XI-a A și B, a X-a B profesională, sub îndrumarea doamnelor profesoare Buz Angela și Medve Alina. Elevii, împărțiți în 11 echipe, și-au susținut propriile idei de afaceri din domeniul agricol, primind indicații și sfaturi de la doamnele profesoare: Simionică Dana, Goina Aurica, Toderici Ramona. Prin implementarea acestui program în liceu le oferim elevilor posibilitatea de a-și pune în valoare originalitatea și creativitatea în legătură cu ideile de afaceri concepute de ei, idei care pot fi puse în practică. Scopul activității este să dezvolte spiritul antreprenorial al elevilor crescându-le astfel șansele de a deveni viitori antreprenori. La activitate au participat următorii antreprenori: Ujog Florica, Laza Sabin, Ghiurca Vasile, care le-au împărtășit elevilor din experiența lor de antreprenoriat.
Au avut loc discuții libere și schimb de experiență între antreprenori și elevi referitoare la oportunitățile de afaceri din agricultură. Elevii au primit un feed-back pozitiv din partea antreprenorilor prezenți și din partea coordonatoarelor activității. Elevii au fost felicitați pentru faptul că au fost realiști, iar ideile lor de afacere pot fi puse în practică. Elevii au trecut de această primă selecție urmând ca echipele cu ideile de afaceri „Biz...Apicultor" și „Căpșunica sănătoasă" să participe la Competiţia anului, 2019 care se va desfăşura în luna mai la Bucureşti.
Le dorim succes elevilor!
Prof. Buz Angela Rodica
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Agricultura și comunitatea mea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021