Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Contribuția poporului rom la dezvoltarea statului român

20 februarie - Ziua Dezrobirii Romilor din România

Contribuția poporului rom la dezvoltarea statului român

Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca (program pilot de educație formală inițiat de Fundația People to People în mijlocul comunității de romi din Tinca) a marcat Ziua Dezrobirii Romilor în spațiul românesc prin vizionarea proiecției filmului documentar „Sclavia Romilor - Lungul drum către libertate".

Filmul a fost lansat în 2016 de către Centrul Național de Cultură a Romilor și pune accentul pe momentul dezrobirii romilor - februarie 1856 și pe starea de vulnerabilitate la care au fost expuși robii odată cu eliberarea lor.
Data de 20 februarie a fost declarată oficial -  Ziua Dezrobirii Romilor din România - prin Legea nr. 28 din 11 martie 2011, publicată în Monitorul Oficial din 15 martie 2011.
Filmul a fost prezentat la toate clasele primare și părinților invitați în școala noastră. Elevii și părinții au asistat astfel la o lecție de istorie privind cultura, tradițiile și parcursul comunității romilor în spațiul românesc. Părinții au avut ocazia de a dezbate într-un mod interactiv despre sclavia romilor și efectele ei de-a lungul anilor în comunitățile de romi. Astfel a fost marcată însemnătatea istoriei și culturii rome în contextul contribuției aduse de romi la dezvoltarea statului român.
Daniela Tütös, director
Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca

Trimite email

sâmbătă, 31 iulie 2021