Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevi și profesori de la Liceul „Lucian Blaga” din Oradea au practicat sporturi de iarnă la Alfta – Edsbyn în Suedia

În cadrul proiectului Erasmus+ „Inclusion By Sports”,

Elevi și profesori de la Liceul „Lucian Blaga” din Oradea au practicat sporturi de iarnă la Alfta – Edsbyn în Suedia

Șase elevi și trei profesori de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga" din Oradea au participat, în perioada 18 - 24 februarie 2019, la prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Inclusion By Sports", proiect finanțat de către Uniunea Europeană. Alături de ei au fost elevi și profesori din Suedia, țara gazdă, Turcia și Bulgaria.

Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu și liceu și are ca obiective principale reducerea abandonului școlar prin atragerea tinerilor la activități sportive organizate în cadrul școlilor și sporirea încrederii în sine.
De-a lungul celor cinci zile petrecute în Suedia, elevii și profesorii noștri au avut parte de numeroase activități legate de sporturile de iarnă.
Pe pârtia de la Edsbybacken s-au desfășurat activități de ski alpin, snowboarding, plimbări cu snowmobilul, iar prin împrejurimile pârtiei s-au făcut ski fond și plimbări prin pădure. Dacă pentru elevii și profesorii români și bulgari nu au fost curiozități deosebite, pentru cei din Turcia, care provin din regiunea Adana, pe malul Mării Mediterane, surprizele au fost uriașe. Unii dintre ei n-au mai văzut zăpadă, au pus schiurile în picioare pentru prima dată.
La Afta Ishal, patinoarul din comună, elevii au putut patina și s-au familiarizat cu ,,bandy", un sport tradițional suedez, asemănător cu hocheiul. Au urmărit un meci de bandy din campionatul local la Svenska Fönster Arena din Edsbyn și un meci de floorbal în sala de sport a școlii din Alfta.
Pe lângă activitățile sportive, elevii noștri au participat la cursuri alături de gazde. Au avut ocazia în acest fel să vadă cum se învață și cum funcționează școala în Suedia. De asemenea au participat la activități de socializare în cadrul clubului de tineret existent în școală.
Elevii noștri au fost cazați la familii ale elevilor din Suedia și au avut parte de o experiență de neuitat. Și-au exersat cunoștințele de limbă engleză și au legat prietenii cu elevii din toate țările participante.
La întoarcere am petrecut câteva ore la Stockholm, capitala Suediei, unde elevii noștri au vizitat, printre altele, Muzeul Nobel și Palatul Regal.
Următoarea mobilitate a proiectului va avea loc la Oradea, în perioada 8 - 14 aprilie 2019, când partenerii noștri vor fi majorete, vor face înot, gimnastică de întreținere,  cățărări alpine și rafting, dacă și timpul va ține cu noi.
Prof. Sandor Traier, coordonatorul proiectului
 
Felicitări, domnule profesor!
Stimate domnule profesor, ne uimiți cu avalanșa de proiecte Erasmus+ pe care le coordonați de ani de zile la Liceul Teoretic „Lucian Blaga" din Oradea.
Cu siguranță, sunteți cei mai potriviți și fericiți ambasadori ai României, care ne faceți cinste prin atitudine și prestanță, prin imaginea reală pe care ne-o făuriți în țările vizitate. Pentru că sunt lucruri esențiale care transpar din pura lecturare a pozelor!
Cu prețuire,
Ovidiu Dan
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Elevi și profesori de la Liceul „Lucian Blaga” din Oradea au practicat sporturi de iarnă la Alfta – Edsbyn în Suedia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.