Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul internațional ,,Tineri in pădurile Europei”

Elevii bihoreni sunt invitați să participe la

Concursul internațional ,,Tineri in pădurile Europei”

Startul ediției din 2019 a celui mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, ,,Tineri în pădurile Europei", organizat în România sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor, a fost dat săptămâna aceasta, bihorenii fiind invitați să concureze pentru a ajunge la etapa europeană, care se va desfășura în Cehia.

Înscrierea pentru etapa județeană se face prin intermediul Palatului Copiilor de pe raza județului. Obiectivul principal al concursului constă în conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european, conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor. Printre țările implicate în concurs se numără: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina. Concursul se desfășoară în trei etape - județeană, națională și europeană (la care participă echipa câștigătoare la etapa națională).
Tineri în pădurile Europei se adresează elevilor de liceu care la începutul anului școlar respectiv au vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani. La concurs se pot înscrie echipaje formate din trei elevi și un profesor coordonator. Condiția obligatorie de participare la concurs este cunoașterea limbii engleze la nivel mediu. La nivel național, concursul va cuprinde următoarele etape:
1. Etapa I, pe județ, perioada de înscriere a participanților 1-12 aprilie 2019, iar  organizarea propriu-zisă a concursului va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2019 (coordonată de Palatul Copiilor, în colaborare cu direcțiile silvice). Această etapă constă în rezolvarea de către elevi a unui test de 50 de întrebări tip grilă, într-un interval de timp de maximum 2,5 ore;
2. Etapa a II-a - preselecția națională, în data de 11 mai - constă în elaborarea unui eseu pe teme forestiere. Această etapă se va desfășura la sediul Direcției Silvice. În urma evaluării vor fi selectate 15 echipe ce vor participa la etapa națională;
3. Etapa a III-a - națională, în perioada 10-13 iulie 2019 (coordonată de reprezentanții Romsilva, ai Ministerului Educației Naționale și ai Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS) - va consta în participarea elevilor în cadrul a doua probe: test grilă - echipele de elevi vor rezolva un set de 30 de întrebări, într-un interval de maximum o oră, și proba practică - constând din sarcini precum recunoaștere specii de arbori și arbuști, vânătoare de comori și alte activități practice în teren. Ocupanții locurilor 1, 2 și 3 la etapa națională primesc premii din partea RNP-Romsilva.
Echipa câștigătoare la etapa națională (locul 1), împreună cu profesorul coordonator, va reprezenta România la etapa europeană a concursului, în Cehia. În anul 2017, etapa europeană a fost organizată la Sopron (Ungaria), iar în anul 2018, în Lituania. În 2018, etapa națională a concursului YPEF a fost organizată la sediul administrației Parcului Național Călimani, în perioada 20-22 iunie.
Director
dr. ing. Jurcău Adrian

Trimite email

joi, 24 iunie 2021