Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Mamei

În cadrul proiectului educativ „Elevii de azi, dascălii de mâine”,

De Ziua Mamei

În preajma zilei de „8 Martie", elevele clasei a X-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan" Oradea, profilul pedagogic, specializarea învățători- educatoare, au desfășurat o activitate deosebit de plăcută și emoționantă cu copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 și Grădinița cu Program Normal Nr. 2 din Sîntandrei.

          Activitatea practică intitulată „De Ziua Mamei" este inclusă în proiectul educativ local „Elevii de azi, dascălii de mâine", proiect care vizează stabilirea  relaţiilor de colaborare între elevii colegiului nostru şi copiii de la G.P.P. Nr.1 și G.P.N. Nr. 2 din Sîntandrei, prin diferite activităţi cultural-artistice și practice, stabilindu-se legături strânse de prietenie între aceștia.
            Proiectul a luat naștere din dorința de a aduce în atenția viitorilor educatori, importanța pe care parcursul educațional, manifestat în diverse forme, îl poate avea asupra fiecărui individ. Accentul cade pe rolul educației în devenirea umană, importanța științelor educației în formarea elevilor, motivația pentru implicarea în propria învățare, precum și formarea deprinderilor autonome de învățare, ca parte a unui proces permanent. Urmărim ca elevii de la profilul pedagogic să identifice principalele forme și mijloace ale educației, efectele benefice ale acestor activități asupra evoluției lor ca viitori dascăli, conștientizând totodată importanța educației în formarea și dezvoltarea personalității educabilului. Scopul proiectului este fluidizarea demersurilor educaționale comune ale cadrelor didactice, ale elevilor și ale copiilor din instituțiile partenere, prin armonizarea metodelor didactice dintr-o perspectivă duală de analiză și sinteză, prin deschiderea spre diversitate culturală și artistică. Obiectivele principale sunt realizarea schimbului de experienţă între cadrele didactice, dezvoltarea capacității  de gândire activă, divergentă, critică și imaginativă a copiilor, însușirea unor noi metode activ-participative de către elevii practicanți, precum și asimilarea unor modalități de acțiune care vor permite deschidere, flexibilitate şi mobilitate în activitatea cu copiii.
           La activitate au participat 10 eleve din clasa a X-a A, distribuite în perechi la două grupe mari, o grupă mijlocie, o grupă combinată și o grupă mică. Sub atenta coordonare a d-nei prof. de pedagogie, psihologie și practică pedagogică Dima Felicia, elevele au pregătit  materiale necesare pentru confecționarea diferitelor felicitări de 8 Martie, respectând particularitățile de vârstă ale preșcolarilor. Receptivi și entuziasmați, copiii au răspuns pozitiv la solicitările elevelor practicante, reușind să îndeplinească toate sarcinile de lucru. 
            Mulțumim doamnelor educatoare pentru căldura sufletească cu care ne-au primit, pentru buna organizare a colectivelor de copii și pentru tactul pedagogic de care au dat dovadă în  îndrumarea viitoarelor cadre didactice.
                                                                   Prof. diriginte Ganea Daniela
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: De Ziua Mamei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 mai 2019