Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Punctul de vedere al conducerii Universității din Oradea privind situația diplomei de licență a domnului Eugen Tiberiu Popescu

Din partea domnului rector

Punctul de vedere al conducerii Universității din Oradea privind situația diplomei de licență a domnului Eugen Tiberiu Popescu

Universitatea din Oradea s-a sesizat încă din luna decembrie 2018 și a demarat proceduri interne în ceea ce privește clarificarea situației apărute în spațiul public vizavi de diploma de licență a domnului Eugen Tiberiu Popescu.

La data solicitării informațiilor legate de acest caz, Universitatea din Oradea s-a arătat deschisă punând la dispoziția presei informațiile solicitate și totodată au fost transmise documente și Ministerului Educației Naționale (Corpului de Control) în vederea clarificării comune a acestei situații. Intern, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, a sesizat Comisia de Etică a universității pentru a analiza cazul respectiv.
Acest incident face referire la procesul de recunoaștere a diplomelor la nivelul anilor 1999-2000 care nu este unul de actualitate, Universitatea din Oradea fiind ancorată de mai bine de 15 ani în respectarea normelor și prevederilor legale cu referire la cadrul legal al Codului de etică şi deontologie universitară, privind înmatricularea studenților și eliberarea diplomelor, lucru confirmat și de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) de la care a primit calificativul maxim, de încredere ridicată.
Universitatea din Oradea, alături de Ministerul Educației Naționale, analizează situația cu privire la recunoașterea creditelor obținute și la eliberarea diplomei de licență.
De îndată ce vom dispune de noi informații, vom reveni cu detalii.
Rector,
prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău
Universitatea din Oradea

Trimite email

luni, 27 mai 2019