Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziția ,,Punți către frații de dincolo de Prut”

Oradea - Basarabia

Expoziția ,,Punți către frații de dincolo de Prut”

Derulând diferite proiecte, de ani și ani, domnul profesor Teodor David și colaboratorii săi au lansat, între Oradea și Basarabia, ,,Punți către frații de dincolo de Prut", pe linie culturală, expediind în Basarabia vagoane de cărți și înființând biblioteci în Republica Moldova.

Cel mai recent proiect internațional este ,,Pod de cărți peste Prut" în anul Centenarului.
Cu ocazia nenumăratelor vizite făcute la frații de peste Prut, domnul profesor a adunat nenumărate poze pe care le-a așezat într-un album de suflet, imagini-mărturii, adevărate documente de arhivă sentimentală.
Cu parte dintre ele, dar și cu alte imagini primite de la colaboratori, dimpreună cu lucrări ale copiilor, parteneri în cadrul proiectelor, domnul profesor Teodor David și doamna profesor Doina Bunea au organizat o expoziție inedită, intitulată simplu ,,Punți către Basarabia noastră", vernisată joi, 7 martie 2019, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" Bihor. Gazda bună a evenimentului cultural a fost chiar doamna Ligia Mirișan, managerul instituției, iar printre invitații speciali s-au numărat general lt(r) Lazăr Cârjan și părintele Gheorghe Nemeș, colaboratori și patrioți devotați. Și de această dată ni s-au alăturat reprezentanți ai școlilor partenere, școlile gimnaziale orădene ,,Oltea Doamna" (prof. Ienei David Laura, bibliotecar Teședan Dana și secretar-șef Popa Mihuț Angelica) și ,,Avram Iancu" (prof. Pop Lidia și Angela Bungău și bibliotecar Delia Tipi), la fel și Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr" și Liceul de Arte.
Referindu-se la Basarabia noastră, vorbitorii au subliniat importanța momentului 27 martie 1918. Părintele Gheorghe Nemeș s-a rugat alături de cei prezenți și a adus un omagiu Femeii, în pragul Zilei de 8 Martie.
Cadrele didactice partenere în proiectul internațional ,,Pod de cărți peste Prut" în anul Centenarului au donat desene pentru expoziție și au pus la cale un moment artistic dedicat evenimentului, dar și Zilei Internaționale a Femeii. Eleva Roxana Duluș de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" a interpretat cântece populare, alături de privighetoarea Liceului de Arte, îndrăgita noastră interpretă Bianca Popa. ,,Dinozaurii'' doamnei prof. Ienei David Laura, de la ,,Oltea Doamna", au încins o horă frățească și au cântat împreună cu Bianca ,,Clopotul reîntregirii"  și ,,Dor de Eminescu".
Expoziția poate fi vizitată în holul instituției și în cursul acestei săptămâni.
Prof. Laura Ienei David
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Expoziția ,,Punți către frații de dincolo de Prut”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 mai 2019