Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cu dragoste de Eminescu

La Școala “Avram Iancu” din Oradea

Cu dragoste de Eminescu

În fiecare an , la mijloc de gerar, ni-l amintim pe Domnul Eminescu, caracterizat de Constantin Noica drept „omul deplin al culturii românești”.

Joi, 15 ianuarie 2009, când s-au împlinit 159 de ani de la nașterea „poetului nepereche”, elevii claselor gimnaziale de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea, îndrumați de prof. Valeria Tudor, au marcat într-un mod original acest eveniment. Programul s-a desfășurat în sala multimedia și a cuprins recital de versuri și un moment inedit, referitor la corespondența Eminescu –Veronica Micle (fiind citite două scrisori aflate în volumul „Dulcea mea Doamnă/Eminescul meu iubit”). Laitmotivul întregului demers artistic a fost nobilul sentiment, dragostea. În încheiere, s-a rostit o …“Rugăciune“, iar Doina și Ion Aldea Teodorovici ne-au cutremurat din nou cu “Eminescu”, pe versurile lui Grigore Vieru.
Să-l iubim pe Mihai Eminescu!”
Elevii clasei a IV-a C, îndrumați de inst. Monica Toader, au finalizat, joi, printr-o activitate deosebită, proiectul tematic desfășurat în perioada 5 - 15 ianuarie, întitulat “Să-l iubim pe Mihai Eminescu!”
Adunați în sala de clasă și asistați de  părinți, elevii au participat la două concursuri “Cel mai bun recitator” (fiecare recitând două-trei strofe din douăzeci de poezii ale poetului nostru național) și ”Ce știm despre viața și opera poetului” (de răspuns la cincisprezece întrebări legate de viața și opera poetului).
 Până juriul a deliberat, elevii au cântat pe versurile poeziei “Revedere”.
În cadrul proiectului tematic, fiecare elev și-a pregătit un portofoliu despre Eminescu, iar la nivel de clasă, s-au realizat două expoziții, una de carte eminesciană, iar cealaltă, cu lucrări ale elevilor care ilustrează opera eminesciană. Analizând întreaga activitate depusă de fiecare elev în parte în realizarea proiectului, juriul, alcătuit
din părinți și profesori (în frunte cu prof. Gheorghina Bîrlădeanu – directorul școlii și prof. Cornelia Marc) a decis că fiecare elev merită premiat cu o diplomă de excelență. (Dorina T.)

Trimite email

luni, 19 august 2019