Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prietenie fără frontiere

În cadrul proiectului international School Awards, British Council online,

Prietenie fără frontiere

Activitățile derulate în cadrul proiectului international School Awards, British Council online, coordonat de domnul profesor Muhammad Idrees, ne-au consolidat convingerea că distanțele geografice sunt doar o chestiune de percepție, foarte ușor de depășit, atunci când întâlnești oameni cu preocupări asemănătoare, dornici să realizeze lucruri deosebite, receptivi la nou și dispuși să treacă peste orice obstacol pentru a-și atinge obiectivele.

Considerăm că, prin activitățile derulate în cadrul Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș", Beiuș, am reușit să constituim un grup partenerial care să promoveze valori, să  dezvolte  comunicarea, atât în limba română, cât și în cea engleză, să îmbogăţească încrederea și  înţelegerea, să consolideze solidaritatea și toleranţa. Proiectul de parteneriat este o formă modernă şi complexă de învăţare-evaluare şi se bazează pe toate formele de organizare a activităţilor - individual, pe perechi, pe grupe, frontal - grupele participante devenind o comunitate de învăţare, în care fiecare contribuie atât la propria formare, cât şi la procesul de învăţare colectiv.
Una dintre activitățile din cadrul proiectului ISA, coordonat la nivelul școlii de către d-na prof. Hădărean Diana, a avut ca temă Dezvoltarea personalității. În vederea realizării obiectivelor acestei teme, activitățile au fost gândite în manieră transdisciplinară, prin implicarea elevilor de gimnaziu, coordonați de cadre didactice din cadrul liceului: prof. Bulc Mihaela - limba și literatura română, prof. Marian Magdalena - limba engleză, prof. Mărcuț Rodica - educație socială. În organizarea activităților am pornit de la convingerea că prietenia și dragostea, sub toate formele ei, au un rol important în dezvoltarea fiecărei personalități.
Educaţia, care include un sistem complex de acțiuni și influențe de natură formativă și informativă, are un rol major în dezvoltarea psihică și în formarea personalității umane. Cunoaşterea şi înţelegerea celuilalt reprezintă un proces progresiv şi complex. Elevii implicați în proiect au reușit să-și valorifice creativitatea pentru a-și prezenta temperamentul și caracterul, folosind diverse modalități: scurte prezentări în limbile română și engleză, precum și desene sau caricaturi care să le reflecte personalitatea. Elevii s-au descoperit pe ei înșiși și pe propriii colegi, iar nouă, profesorilor care i-am coordonat, ni s-a oferit șansa de a-i vedea exprimându-se liber și onest, acceptându-și calitățile și defectele, lucrând individual, pe grupe sau echipe.
Activitatea derulată în cadrul proiectului ISA ne-a certificat faptul că o gândire emoțională bine dezvoltată  îl poate ajuta pe individ să se integreze mai ușor în societate, să socializeze, dar și să se descurce în orice situație și ipostază, ceea ce duce la valorizarea și afirmarea sa.
Prof. Mihaela Bulc

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 mai 2019