Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua numărului PI la Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici”

Astăzi, 14 martie, este ziua lui PI

Ziua numărului PI la Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici”

Cum care PI? PI, numărul iraţional care are valoarea de aproximativ 3,14159 şi care descrie raportul dintre circumferinţa unui cerc şi diametrul său.

Imposibil să nu fi auzit vreodată de PI, ba chiar să-l fi folosit în calcule matematice, la geometrie şi trigonometrie. În urmă cu 25 de ani, ziua de 14 martie a fost declarată de către Camera Reprezentanților din Statele Unite drept ,,Ziua numărului Pi" (,,The Pi Day"), deoarece această dată din calendar se scrie "3/14".
Cu această ocazie elevii Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici", din Oradea, îndrumaţi de doamnele profesoare de matematică Fabian Kinga Tilda şi Milcsevics Alexandra Dorina au desfăşurat o frumoasă activitate dedicată numărului PI. Activitatea a debutat cu „povestea" fascinantă a acestui număr, urmată de audiţia cântecului ,,π" ale cărui versuri constă din cifrele lui π, începând cu „3,14" . Cel care a compus melodia este Michael Blake. El a folosit un număr pentru fiecare notă muzicală, obţinând astfel un cântec care conţine toate cifrele lui Pi. Punctul culminant al activităţii a fost concursul cu întrebări din matematică, desfăşurat între patru echipe formate din câte cinci elevi din diferite clase atât de la secţia română cât şi de la secţia maghiară a şcolii. Toţi elevii au fost premiaţi cu diplome.
Această activitate va rămâne în memoria şi sufletul elevilor.
Prof. Alexandra Milcsevics & Kinga Fabian
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Ziua numărului PI la Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 iulie 2020