Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Despre ERASMUS+

În 30 de ani, peste trei milioane de studenți au participat la programul Erasmus

Despre ERASMUS+

ERASMUS+ este noul program al Uniunii Europene care se adresează următoarelor domenii: educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020, având ca obiectiv dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sportive.

În cei aproape 30 de ani de când UE finanțează programul Erasmus, peste trei milioane de studenți au putut urma cursuri sau stagii în universități sau organizații din alte țări europene.
Mobilitățile pentru studii în străinătate reprezintă una dintre principalele componente ale programului Erasmus+. Pe scurt, ai șansa să studiezi în străinătate! S-a dovedit deja că astfel de experiențe le permit participanților să-și îmbunătățească perspectivele profesionale și cunoștințele lingvistice, să capete mai multă independență și încredere în sine și să descopere alte culturi.
Mobilitățile de practică (în întreprinderi, centre de formare, centre de cercetare şi alte organizaţii) sunt perioade de practică profesională într-o întreprindere sau organizaţie din altă ţară participantă la Program, având ca scop formarea studenţilor în vederea adaptării la cerinţele pieţei de muncă prin dobândirea unor cunoştinţe practice.
Universitatea Agora are parteneriate cu mai multe țări din Europa, respectiv: Italia, Polonia, Ungaria, Turcia, Bosnia. În 2015, prima grupă de cinci studenți de la Universitatea Agora a plecat, printr-o mobilitate Erasmus pentru studii, în Italia, Campobasso.
Indiferent de facultatea la care ești student, poți participa la programul Erasmus+. Ai acces la granturi europene în valoare de 500 de euro/lună pentru mobilități pentru studii și 700 de euro/lună pentru mobilități de practică. Bursa europeană pe care o primești este suficientă pentru a acoperi cazarea și mâncarea pe perioada șederii tale în străinătate! Studentul trebuie să suporte numai transportul dus-întors!  
 Vei primi îndrumare pe parcursul întregii experiențe, atât din partea Universității Agora, cât și din partea Universității la care vei merge! Vei cunoaște mulți alți studenți Erasmus ca tine și vei lega prietenii de durată! Profesorii nu vor avea pretenții de la tine! Notele se echivalează! Un semestru unic și memorabil petrecut într-o țară străină!
Ai ocazia să afli cum e să studiezi sau să faci practică în străinătate pe bursă! Ai ocazia să călătorești și să dobândești experiență de viață! Nu ai nimic de pierdut, dar ai foarte multe de câștigat!
Te așteptăm la biroul Erasmus+ pentru a afla mai multe sau poți să ne scrii la adresa de mail: emmagoia@univagora.ro .
De ce nu ?
https://www.erasmusplus.ro/  https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_ro
Emma Goia
 
Experiența mea ca student Erasmus în Republica Cehă
Încep prin a vă spune că numele meu este Demian Ascanio-Gerald și am fost parte a programului Erasmus în perioada septembrie 2014 - februarie 2015 în Republica Cehă, orașul Plzen.
Mobilitatea mea de studiu Erasmus s-a petrecut când am fost student în anul III, semestrul I, al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Specializarea Științe Politice, nivel Studii de Licență la instituția parteneră din program și anume University of West Bohemia, Facultatea de Filosofie și Arte.
În ceea ce privește limba în care s-au desfășurat cursurile la universitatea parteneră, aceasta a fost engleza pentru cele cinci materii avute acolo. Acestea au fost alese și convenite împreună cu profesorii mei de la universitatea de care aparțineam. Mai mult, creditele și notele obținute în Republica Cehă au fost în totalitate recunoscute și echivalate în România pentru că, foarte important, coincideau cu cursurile pe care le aveam în planul de studiu aferent acelui semestru la facultatea din România.
În altă ordine de idei, cu privire la partea financiară, de-a lungul șederii mele ca student Erasmus în Republica Cehă, am primit un grant de 500 de euro/lună, în total 3.000 de euro pentru întreaga ședere, sumă de bani cu care m-am putut gospodări fără probleme și care mi-a ajuns și pentru excursii în țări ca Polonia, Slovacia, Austria sau Germania. Țin să menționez că printre alte considerente, am ales Republica Cehă ca destinație pentru programul Erasmus și datorită nivelului de trai asemănător cu cel din România și pentru că din 500 de euro/ lună te poți descurca, nefiind nevoie de alte sume suplimentare de bani pentru chirie, mâncare sau utilități.
În final, vă mărturisesc că experiența petrecută ca student Erasmus a fost una de bun augur, una în care am cunoscut o sumedenie de persoane noi din diferite colțuri ale lumii și care au venit din mai multe contexte sociale, fiecare având tradiții și obiceiuri diferite, din America de Nord, Centrală sau de Sud, până la Asia sau Africa. Eu am legat cu aceste persoane (studenți) relații de amiciție foarte frumoase și cu unele persoane țin legătura chiar și în ziua de astăzi.
Ascano Demian,
UBB Cluj Napoca
 
 Erasmus 2015, Campobasso. Univ. Agora Oradea, Bulc Claudia
Bună, eu sunt Claudia. Experiența mea Erasmus, sincer, nu poate fi descrisă în cuvinte. Vreau să subliniez partea financiară, știu că acesta este primul lucru la care vă gândiți înainte să plecați. Dragilor, când sunteți la mii de kilometri de casă, printre studenți străini, NU CHELTUIȚI ca acasă. Știți de ce? Pentru că într-un grup cheltuielile se împart, la fel și responsabilitățile! Vă este frică să nu mergeți cu cel/cea mai bun/ă prieten/ă? Fiți liniștiți, veți cunoaște atât de multe persoane și vă veți face alți zeci de prieteni. Hmmm... cursurile? Dacă nu le trec? Dacă nu reușesc să studiez în altă limbă? Veți avea suport, nimeni nu vă lasă uitării acolo.
Veți cunoaște nu doar cultura țării în care veți merge, ci și culturile celorlalți studenți străini. Vă promit, vă asigur, vă spun din suflet... nu veți regreta! Multă baftă, always keep an open mind!
 
Erasmus, Campobasso 2015, Universitatea Agora Oradea, Mircea Hava
Hello!
Numele meu este Mircea și vreau să vă povestesc despre experiența mea Erasmus. 
A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea! Am cunoscut oameni noi, am învățat o limbă străină suficient de bine (italiana), am învățat să mă descurc singur, am vizitat zone foarte frumoase din Italia! Profesorii nu ne stresau, știind că suntem acolo prin intermediul programului Erasmus. Aveam posibilități să lucrăm în weekend-uri pentru a câștiga bani în plus. Încă mai vorbesc cu mulți dintre oamenii pe care i-am cunoscut acolo. Pentru mine, Erasmus a fost o experiență minunată și mă bucur că am avut această șansă! Vă recomand să profitați de această ocazie unică în viață! Nu o să regretați!

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021