Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Nu lăsa pe nimeni în urmă”

„Priveşte înainte cu speranţă”!

„Nu lăsa pe nimeni în urmă”

Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Asociaţia Down Oradea au organizat Ziua Mondială a Sindromului Down.

Anual, la 21 martie, este marcată această zi, cu scopul conştientizării problemelor cu care se confruntă persoanele cu această dizabilitate.
Cea de a XIV-a ediţie, sub sloganul ,,Nu lăsaţi pe nimeni în urmă", a fost marcată de un marş de sensibilizare a comunităţii locale.  Astfel participanţii, în număr foarte mare, peste 300 de persoane cu diferite dizabilităţi şi membri ai comunităţii locale, s-au reunit pe platoul din faţa magazinului „Crişul" de unde au pornit pe traseul Str. Republicii, Teatrul ,,Regina Maria", Podul Ferdinand şi Piaţa Unirii.
Aici s-a desfăşurat un „flashmob", pe melodia „U are cool", oferită de Philip Abusi de la Mokamusic, unde tinerii cu sindrom Down, şi nu numai, şi-au dovedit abilităţile artistice şi sportive.
La propunerea European Down Sindrome Association (EDSA) acţiunea de joi s-a desfăşurat, simultan, în mai multe orașe din România (Craiova şi Bacău) și Europa.
Obiectivul urmărit de participanţi a fost acela să facă cunoscute oportunităţi prin care persoanele cu sindromul Down să poată trăi o viaţă normală, alături de semenii comunităţii lor, sub toate aspectele vieţii sociale.
Prin aceste manifestări ne dorim dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a acestora.
Asociaţia Down Oradea îşi desfăşoară activitatea de mai bine de 28 de ani, sprijinind copiii şi tinerii cu sindrom Down în Centrul de Zi Iedera, situat pe Strada Louis Pasteur nr. 42, zilnic între orele 8.00 şi 16.00. 
Înainte de a fi persoane cu dizabilități, tinerii cu sindrom Down sunt persoane speciale şi pozitive, cu o personalitate unică.
Consuella Govor
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Nu lăsa pe nimeni în urmă”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020