Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

R.A.R. lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”

Aplicația dezvoltată de R.A.R. se accesează gratuit!

R.A.R. lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”

Puteți afla în timp real informații esențiale despre un vehicul înregistrat în baza noastră de date.

Începând de ieri (21 martie 2019), orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la R.A.R.), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.
Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL" adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.
Datele generate sunt: activitățile derulate la R.A.R. și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a R.A.R. sau a stațiilor I.T.P. autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea I.T.P.
Atenție! Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației „ISTORIC VEHICUL".
Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.
Aplicația reprezintă politica R.A.R. de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității I.T.P. și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.
În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri.
Deocamdată să reținem că, prin lansarea aplicației gratuite „ISTORIC VEHICUL", R.A.R. se poziționează consecvent alături de cetățenii de bună credință îndreptățiți să beneficieze de servicii moderne și utile.
Roxana Dima,
purtător de cuvânt R.A.R.

Trimite email

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Duminică, 3 noiembrie, la Căminul Cultural Sânnicolau Român
Lansare album de debut - Adrian Bojan
Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.