Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Începe Săptămâna educației financiare

România are nevoie de oameni cu încredere în ei. Şi de o bancă pregătită să-i susţină

Începe Săptămâna educației financiare

BCR prin Școala de Bani se alătură Global Money Week și educă financiar 850 de elevi din 20 unități de învățământ bihorene.

Banca Comercială Română va organiza în perioada 25-31 martie 2019, cu ocazia Global Money Week, ateliere gratuite de educație financiară cu 24.500 de elevi, în 360 de școli din 50 de localități din România.
Profesorii si elevii din județul Bihor se alătură acestei campanii, iar profesorii de educație financiară din BCR vor susține ateliere în 20 unități de învățământ cu 850 de elevi, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor care a promovat acțiunea în rândul liceelor, școlilor și grădinițelor.
400 din cei 1.000 de angajați BCR care au devenit profesori de educație financiară în cadrul programului Școala de Bani vor fi implicați în această acțiune la nivel național.
BCR se alătură, pentru a doua oară, acestei mișcări globale care își  propune să crească nivelul culturii financiare în rândul copiilor și al tinerilor pentru ca aceștia să își gestioneze banii în mod corect.
,,Learn.Save.Earn"
Banca Comercială Română, prin programul de educație financiară Școala de Bani, se alătură pentru al doilea an consecutiv inițiativei Global Money Week, lansată în 2012 de ONG-ul Child and Youth Finance International.
Campania își propune să crească nivelul de educație financiară în rândul copiilor și al tinerilor și să îi inspire pe aceștia să își administreze corect bugetul. Tematica ediției din acest an este ,,Learn.Save.Earn", iar profesorii Școlii de Bani își propun să îi ajute pe elevii participanți la ateliere să înțeleagă diferența dintre nevoie și dorință, ce este acela un obiectiv financiar și cum îl formulăm astfel încât să devină realizabil, cum ne facem un plan de acțiune pentru a ne îndeplini obiectivele financiare, ce este și cum ne conturăm un buget personal și cum economisim pentru visurile noastre.
Din 2012 până în prezent, timp de 7 ediții, inițiativa Global Money Week a găzduit 53.000 de organizații din 169 de țări, care au instruit aproximativ 32 de milioane de copii și tineri la nivel internațional.
Anca Alina Iliescu
coordonator Comunicare

Trimite email

sâmbătă, 14 decembrie 2019