Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Acțiuni desfășurate în Luna Plantării Arborilor

În perioada 21 - 30 martie

Acțiuni desfășurate în Luna Plantării Arborilor

Vă prezentăm acţiunile dedicate naturii în general şi pădurii în special, organizate de Direcţia Silvică Bihor desfășurate în perioada 21 - 30 martie 2019.

În data de 21 martie 2019 în raza O.S. Oradea, în pădurea de la Băile 1 Mai, UP V Alparea u.a. 46%, șantier de împădurire în suprafață de 2,0 ha - pădure proprietate publică a statului, 15 de elevi de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea însoțiți de prof. Anca Crișan și  Kleszken Eva au participat sub îndrumarea personalului de la Direcția Silvică Bihor și O.S. Oradea la o acțiune de plantare în fond forestier.
Au urmat în același șantier de împădurire, peste 30 de copii de la Grădinița ,,Joyful Learning" din Oradea. Ziua de plantare s-a încheiat cu prezența unui grup de 40 elevi din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", însoțiți de prof. Filip Otilia și Șchiop Felicia. S-au plantat în aceste acțiuni peste 400 de puieți din specia gorun.
Sâmbătă, 30 martie, în fondul forestier proprietatea Comunei Sârbi, administrat de Direcția Silvică Bihor, a avut loc una dintre cele mai mari acțiuni de împădurire din țara noastră din această primăvară, în organizarea echipei județene „Plantăm fapte bune în România - Bihor". Peste 17.500 de puieți (gorun, cireș, frasin și stejar roșu) au fost plantați pe o suprafață de aproximativ 3,5 hectare. Puieții forestieri au fost puși la dispoziție de către Direcția Silvică Bihor.
Aproape 1.000 de persoane înscrise în campanie au plantat pe cele trei hectare și jumătate de teren, puse la dispoziția organizatorilor pentru această acțiune de către Primăria Sârbi.
Scopul proiectului este acela de a planta pe cât mai multe terenuri situate în extravilanul localităților dar în același timp și de a conștientiza populația de necesitatea pădurilor pentru a îmbunătăți calitatea aerului pe care îl inspirăm zi de zi și, implicit, îmbunătățirea calității vieții noastre
Trebuie menționat că, având în vedere stadiul avansat al vremii în zonele de câmpie s-au încheiat acțiunile de plantare. Astfel Direcția Silvică Bihor are realizate până în acest moment peste 200 ha regenerări naturale și 70 ha de împăduriri în fondul forestier de stat și cel administrat pe bază de contracte de administrare.
Ing. Mircea Faur
Direcția Silvică Bihor
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Acțiuni desfășurate în Luna Plantării Arborilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 iunie 2021