Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii reprezentanți bihoreni iau inițiativa!

Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Elevii reprezentanți bihoreni iau inițiativa!

Consiliul Județean al Elevilor Bihor este singura structură de reprezentare a intereselor și drepturilor beneficiarilor primari ai actului educațional, elevii, la nivel județean.

În această postură, comunitatea reprezentanților elevilor bihoreni poartă pe umerii săi o responsabilitate masivă: aceea de a apăra cu succes libertățile și interesele celor peste 95.000 de elevi bihoreni.
Pentru ca actul reprezentării să fie unul desăvârșit, structura a adoptat o serie de inițiative menite să răspundă pozitiv nevoilor comunității de elevi reprezentate.
Cel mai ambițios proiect în derulare în care structura este implicată este proiectul „Oradea - Capitala Tineretului din România 2020-2021", inițiativă concretizată sub egida unui parteneriat cu Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului - ARDT și Uniunea Studenților Maghiari din Bihor - USMB. Prin intermediul acestuia, ne propunem să fructificăm potențialul cultural, educațional și social al Oradiei prin proiecte dinamice și evenimente de calibru național, care să stârnească interesul tinerilor bihoreni pentru implicare civică și inițiativă comunitară.
Pe data de 3 aprilie, președintele CJE Bihor, Horea Dobai, și vicepreședintele Kovács Norbert au avut o întrevedere cu domnul Szabó József, managerul județului Bihor.
Temele abordate în cadrul discuției au fost acordarea burselor elevilor din județul Bihor cu performanțe la învățătură și decontul navetei pentru elevi. Consiliul Județean Bihor s-a arătat dispus să le acorde sprijinul în vederea rezolvării acestor probleme stringente ale elevilor bihoreni.
„Săptămâna elevului reprezentant"
Consiliul Județean al Elevilor este, de asemenea, activ în mediul online, pe rețelele de socializare. Aici sunt demarate campanii de informare și concursuri pentru elevii interesați și, de asemenea, sunt publicate activitățile și oportunitățile înaintate de liderii structurii. Momentan are loc campania „Săptămâna elevului reprezentant", zilnic fiind postate materiale vizuale și texte care informează elevii cu privire la unele dintre drepturile lor fundamentale.
„Cum arată școala ideală în viziunea ta?"
De asemenea, elevii creativi pot să participe la concursul creativ-artistic „De la A la Z", realizând lucrări prin care să răspundă la întrebarea „Cum arată școala ideală în viziunea ta?"
Gratuitatea abonamentelor pentru transportul în comun din Oradea pentru elevi
Spre sfârșitul lunii ianuarie, Biroul executiv al CJE Bihor a avut o primă întrevedere cu viceprimarul Oradiei, domnul Mircea Mălan, întâlnire cu ocazia căreia au fost abordate o multitudine de subiecte cu un impact major asupra elevilor. În cadrul discuției, reprezentanții elevilor au propus gratuitatea abonamentelor pentru transportul în comun din Oradea pentru elevi.
,,Oradea - Capitala Tineretului din România 2020-2021"
De asemenea, s-a adus în discuție proiectul în derulare, ,,Oradea - Capitala Tineretului din România 2020-2021", iar, în urma conversației purtate, am fost asigurați de sprijin maxim din partea Primăriei Oradea.
Lipsa burselor de merit pentru elevii din ciclul liceal
Cu toate acestea, topicul cel mai dezbătut a fost lipsa burselor de merit pentru elevii din ciclul liceal ai Oradiei.
Biroul executiv al structurii este format din președintele Dobai Horea, vicepreședinții Kovacs Cezar, Kovacs Norbert și Trandafir Alex și secretara Vasile Ioana. Departamentele sunt conduse de către elevii: Matiu Sorina (programe educaționale și cultură), Foncea Răzvan (comunicare și relații publice) și Brândaș Dalia (avocatul elevului). Din Biroul de Presă al structurii fac parte elevii: Florina Hahău, Miron Miruna, Muț Ștefania, Rus Lorena, Șandra Antonia, Zoica Andra (redactori),  Dale Denisa, Tiron Cristian, Tunduc Claudiu (designer grafici) și Oșvat Cătălina (fotograf).
Pentru a urmări activitatea și inițiativele elevilor reprezentanți ai Bihorului, accesați conturile de Facebook (https://www.facebook.com/CJEBihor/) și Instagram (https://www.instagram.com/cje_bihor/) ale structurii și proaspătul website: https://www.cjebihor.com/.
Florina Hahău

Trimite email

duminică, 7 iunie 2020