Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ,,Literatura, izvor nesecat de inspirație”, la final

La masa rotundă ,,Cărțile care m-au inspirat”,

Proiectul ,,Literatura, izvor nesecat de inspirație”, la final

O atmosferă de sărbătoare și bună dispoziție i-a întâmpinat vineri, 29.03.2019, pe toți cei care au trecut pragul amfiteatrului Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai" Bihor.

Părinți, bunici, copii și cadre didactice din 16 școli, provenind din nouă județe (Bihor, Satu Mare, Sălaj, Arad, Alba, Hunedoara, Olt, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin) și municipiul București au participat la masa rotundă cu tema ,,Cărțile care m-au inspirat", în cadrul proiectului ,,Literatura, izvor nesecat de inspirație", înscris în CAERI, poziția 317, coordonat de I.S.J. Bihor și Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" Oradea, responsabil de proiect, director prof. dr.  Popa Viorica, coordonator proiect, prof. Bărcan Florina.
Doamna director al bibliotecii, prof Ligia Mirișan, i-a întâmpinat ca o gazdă primitoare, făcând o prezentare a bibliotecii. Doamna bibliotecară Barna Mariana i-a introdus în lumea magică a cărților. Tema acestei ediții a fost ,,Tradiții și obiceiuri  în cuvinte și culori". Cu volumele în mână, le-a prezentat obiceiuri specific românești: Paștele, Crăciunul, nunta, înmormântarea, colindul, dar și obiceiuri aparținând altor țări.
Tot atunci a avut loc și premierea celor mai reușite lucrări, care au participat la două secțiuni, creație literară și creație artistico-plastică. Doamna director  Popa Viorica a înmânat elevilor emoționați diplomele, iar doamna profesor Bărcan Florina a înmânat diplomele de participare. Elevii clasei a II-a D, îndrumați de prof. Maghiari Liliana, au intonat cântece de primăvară și despre familie.
Activitatea s-a încheiat cu vernisajul expoziției care cuprinde lucrările premiate. (C.M.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul ,,Literatura, izvor nesecat de inspirație”, la final.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019