Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Rolul teatrului în viața noastră

De Ziua Mondială a Teatrului

Rolul teatrului în viața noastră

În data de 27.03.2019, s-a desfășurat activitatea extracurriculară Ziua Mondială a Teatrului, la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. „Orizont", sub coordonarea psihologului Alin Crețu.

Acesta a detaliat prin psihodramă rolul teatrului în viața noastră. Le-a prezentat elevilor costume, scenarii și filmulețe cu activitățile desfășurate la diferite festivaluri. A precizat faptul că Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa. În toată lumea se joacă teatru, dar nu întotdeauna într-o sală clasică. Spectacolele pot avea loc într-un mic sat din Africa, lângă un munte din Armenia sau pe o insuliţă din Pacific. Este nevoie numai de un spaţiu şi de public. Teatrul ne poate face să zâmbim şi să plângem, dar ar trebui să ne facă şi să gândim sau să analizăm.
Prof. Ervin Călinescu în cadrul atelierului 1 a spus prin intermediul fotografiilor și al revistelor că Teatrul este o muncă de echipă. Cei care se văd sunt actorii, însă există şi nişte oameni extraordinari care nu sunt vizibili. Aceşti specialişti sunt la fel de importanţi ca actorii, deoarece diferitele lor capacităţi sunt cele care fac posibilă producţia teatrală. De aceea, orice bucurie sau succes trebuie împărţite cu ei.
Prof. Eugenia Deac în cadrul atelierului 2 a afirmat că 27 martie este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Din multe puncte de vedere, fiecare zi ar trebui considerată o zi a teatrului, fiindcă avem datoria de a purta mai departe tradiţia divertismentului, de a educa şi de a lumina publicul, fără de care noi nu am exista. A exemplificat aceste lucruri printr-un rebus.
Alin Crețu

Trimite email

joi, 27 iunie 2019