Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Senatul Universității Agora a acordat titlul de Profesor Honoris Causa profesorului elvețian Urs Hauenstein

Ieri

Senatul Universității Agora a acordat titlul de Profesor Honoris Causa profesorului elvețian Urs Hauenstein

Joi, 11 aprilie 2019, Senatul Universității Agora din municipiul Oradea a acordat un nou titlu de onoare unei personalități a învățământului european, și anume titlul de Profesor Honoris Causa al Universității Agora profesorului elvețian Urs Hauenstein.

Ceremonia s-a desfășurat în Aula Albastră a Universității Agora, în sală fiind prezenți și reprezentanți ai unor instituții partenere, ai viitorilor angajatori, ai unor licee, profesori de la câteva universități din municipiul Oradea, oaspeți din Marea Britanie și Elveția. În deschiderea manifestării, doamna profesor universitar doctor Adriana Manolescu, președintele Senatului Universității Agora, a adresat un salut distinșilor oaspeți din străinătate, participanților la importantul eveniment academic și a făcut trimitere la misiunea instituției în societatea informațională, la universalitatea de idei și de valori care trebuie să se regăsească într-o universitate, la sistemul educațional european actual, la adaptarea (în toate paradigmele) ,,la tot ceea ce ne devoalează nu foarte treptat, deodată foarte brusc societatea informațională". Am aflat apoi că Senatul Universității Agora, în ședința din 20 februarie 2019, a stabilit o comisie Laudatio care a transmis o rezoluție pe 19 martie în baza căreia Senatul universitar și Universitatea Agora au acordat, ieri, marele și importantul titlu distinsului profesor elvețian Urs Hauenstein.
Domnul profesor universitar doctor inginer Mișu Jan Manolescu, președintele Consiliului de administrație, a prezentat Laudatio în onoarea domnului profesor Urs Hauenstein.
Mai multe informații găsiți pe:
http://univagora.ro/m/filer_public/2019/04/03/laudatio_urseng.pdf
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (86 de poze) în Galeria foto: Senatul Universității Agora a acordat titlul de Profesor Honoris Causa profesorului elvețian Urs Hauenstein. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021