Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

PSD Diaspora Austria este alături de românii care muncesc în Austria

,,Problema ta este problema noastră”

PSD Diaspora Austria este alături de românii care muncesc în Austria

Prezent joi, 11 aprilie 2019, în Oradea, la un eveniment dedicat tuturor celor care muncesc în străinătate, precum și celor care sunt interesați de calificarea în meseria de asistent medical, infirmier, îngrijitor persoane vârstnice, Vasile Pasăre, președinte PSD Diaspora Austria, a spus: ,,PSD Diaspora Austria este aproape de cetățenii români care trăiesc și muncesc pe teritoriul Austriei, oferind ajutor de integrare socială imediată, precum și asistență în vederea respectării și exercitării drepturilor pe care aceștia le au în relația cu angajatorii".

Nu de puține ori, românii care muncesc afară au diferite probleme: de legalitate, de asigurări sociale și de sănătate, de necunoaștere a legislației și nu au cui să se adreseze. În sprijinul lor vine Sindicatul Vidaflex Austria care, în colaborare Asociația Filantropia Oradea și PSD Diaspora Austria, a organizat un eveniment în cadrul căruia au avut loc discuții libere între personalul calificat care lucrează pe teritoriul Austriei și viitorii cursanți care vor să  îmbrățișeze aceste meserii și să intre în branșă, pe de o parte și agențiile și asociațiile de profil austriece, pe de altă parte.
La evenimentul care a fost organizat la sediul Centrului de Scleroză Multiplă Oradea, au participat agenții de recrutare, asociații  nonprofit din Austria, precum și antreprenori. În cadrul evenimentului, cei prezenți, pe lângă informațiile primite, au fost asigurați și de tot sprijinul Sindicatului Vidaflex Austria și PSD Diaspora Austria.
,,Problema ta este problema noastră", a declarat directorul executiv Vidaflex Austria, Cristoph Lipinski, sindicat care are peste 1.200.000 de membri.
De asemenea, s-au pus bazele unei colaborări între persoanele ce doresc să se califice în meseria de asistent medical, infiermieri, îngrijitori bătrâni și copii, care vor fi pregătite de Asociația Filantropia Oradea si sprijinite de Sindicatul Vidaflex.
 La finalul întrunirii, Vasile Pasăre, președintele PSD Diaspora Austria,  a punctat faptul că politica este foarte importantă, votul fiecăruia în parte contează și împreună suntem mai puternici!
Monica Popovici

Trimite email

joi, 27 iunie 2019