Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul de Paști Oradea, ediția 2019

Sărbători luminate celor care sărbătoresc Paștele!

Târgul de Paști Oradea, ediția 2019

S-a dat startul ediției cu numărul 3 a Târgului de Paști Oradea.

Invităm toți orădenii și turiștii care ne vizitează în această perioadă, să se bucure împreună cu noi de acest eveniment, dedicat întregii familii.
Cea de-a treia ediție a Târgului de Paști Oradea se desfășoară în perioada 19 - 29 aprilie 2019, în Curtea Palatului Princiar a Cetății Oradea.
Activități, ateliere și jocuri
Copiii își vor putea testa și exersa abilitățile creative la Târgul de Paști, participând la atelierele de încondeiat ouă, pictură pe ouă de lemn și pe ceramică sau se vor bucura de jocuri, baloane și sesiuni de pictură pe față. Ne vor fi alături și Prietenii Veseliei, care au o provocare zilnică pentru cei mici - să decoreze un ou gigant! Toate ouăle decorate de copii vor fi expuse în perioada Târgului de Paști în curtea Palatului Princiar a Cetății Oradea.
Vesel și zglobiu, Iepurașul de Pași vine și el cu o doză zdravănă de culoare și bucurie, iar vânătoarea surprizelor de Paști se anunță a fi un punct de atracție al fiecărei zile a Târgului de Paști.
Spectacole și povești
Ediția 2019 a Târgului de Paști debutează cu un weekend plin de spectacole și povești interactive.
Fundația Culturală ,,Festivalul Internațional de Teatru Oradea" a pregătit pentru perioada 19 - 21 aprilie, ateliere interactive de povești, care se vor desfășura zilnic între orele 15.00 - 17.00. Seria activităților va continua vineri, în 19 aprilie, de la ora 17.00, cu un spectacol de teatru de păpuși în limba maghiară - ,,Hollós Mátyás", oferit de de Trupa Lilliput (Szigligeti Színház).
Sâmbătă, 20 aprilie, tot de la ora 17.00, ne întâlnim cu Trupa Arcadia (Teatrul ,,Regina Maria") la spectacolul ,,Povești populare maghiare" - un mozaic de scurte istorisiri adunate din folclorul maghiar, în care plăcerea jocului şi umorul se îmbină armonios cu caracterele bine creionate ale personajelor, şi morala însoțește fiecare întâmplare.
Și echipa Brilliant Diversity a pregătit o suită de povești interactive pentru Târgul de Paști, așa că distracția va fi la ea acasă.
Obiceiuri și meșteșuguri
Duminică, 21 aprilie, Curtea Cetății se va umple de veselie alături de artiști și meșteșugari pricepuți. Aceștia vin la Târgul de Paști Oradea să ne prezinte dansuri și cântece populare, poezii de stropit, dar și tehnicile străvechi de vopsit ouă sau de sculptare a cojilor de ouă pentru Paști. De toate aceste obiceiuri de Paști ne vom bucura în 21 aprilie, între orele 16.00-18.00.
Tot în duminica Paștelui Catolic, formația de cântece și dansuri populare ,,Szarkaláb" vine să ne prezinte obiceiuri, cântece și dansuri din Biharkeresztes, Ungaria, specifice Sărbătorilor Pascale.
Totodată, meșteșugari adulți și copii, vin să ne inițieze în arta încondeierii ouălor, în cadrul unor ateliere creative pentru copii. Acestea se vor desfășura în perioada 19 - 21 aprilie, între orele 12.00 - 20.00.
Bunătăți și decorațiuni pentru Paști
Peste 40 de amplasamente îi vor întâmpina pe cei care ne trec pragul cu preparate care mai de care mai apetisante și gustoase, dar și cu decorațiuni și articole de artizanat.
De la plăcinte și langoși, burgeri suculenți și dinede, până la brânzeturi, preparate din miere și bucate tradiționale, orice pofticios va găsi ceva pe placul său.
Iar dacă tot vorbim de delicii culinare, nu putem trece cu vederea preparatele dulci precum canolli, wafe sau cozonacul secuiesc umplut cu înghețată. Pe toate le vom putea gusta la Târgul de Paști!
Vom avea parte și de un colț de lectură în Cetate - căsuța cu cărți a celor de Cărturești. Aici, vizitatorii vor putea face un popas de relaxare, citind o carte sau savurând un ceai aromat.
Programul Târgului de Paști  de la Oradea
19-29 aprilie, Cetatea Oradea (Curtea Palatului Princiar)
Vineri - Luni, 12.00 - 22.00;
Marți - Joi, 14.00-21.00;
Programul complet de activități este disponibil pe www.targuldepastioradea.ro.
Târgul de Paști Oradea, ediția 2019, este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Muzeului Orașului Oradea și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 19-29 aprilie.
Parteneri: ZOO Oradea, Kaluna.
Ne găsiți online:
Facebook: https://www.facebook.com/targuldepastioradea/.
Eveniment dedicat: https://www.facebook.com/events/1217436538412756/.
Website: www.targuldepastioradea.ro
E-mail: turism@oradea.ro
(C.M.)

Trimite email

marţi, 29 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!