Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Paştele şi implicarea civică

„Dăruind vei dobândi”

Paştele şi implicarea civică

Asociaţia „Înv. Bortoş Costea Maria" a oferit copiilor de la Şcoala Primară „Înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa un mic dar în întâmpinarea sărbătorilor Pascale.

Totodată, Asociaţia „Înv. Bortoş Costea Maria" a ţinut să evidenţieze spiritul civic şi iniţiativa unor tineri din comunitate (Avram Dan Adrian, Avram Dana Andreea, Stan George, Culda Diana, Pele Radu, Bîlc Gabriel, Covaciu Antonio, Lăzău Crina şi Todea Vlăduţ) care, aşa cum ei au afirmat „începem primăvara cu o curăţenie generală, un lucru micuţ pentru comunitatea noastră" şi continuăm noi, un exemplu mare pentru oamenii mari.
Un model în persoana unei tinere doctor în ştiinţe
Acum vin cu un alt exemplu demn de laudă: tânăra generaţie aduce un suflu nou şi ne arată că nu este totul pierdut. Suntem mândri de voi!
Aceşti tineri sunt rodul educaţiei primite în şcoală, dar şi în familie. Sunt o mândrie pentru şcoală, familie şi comunitate. Dl Pop Mihai, reprezentantul Les do it Romania pe județul Bihor, prezent la eveniment, ţine să evidenţieze că exemplul acestor tineri a fost urmat nu doar de membrii unor comunităţi din Bihor, ci şi din ţară. Sub egida Les do it, comunităţi din toată ţara au început o campanie de curăţenie, urmând exemplul acestor tineri.
La eveniment au participat dl primar Tuduce Mircea, directorul Şcolii, dl Coraş Traian, doamnele învățătoare și educatoare Petruse Carla şi Mocan Mihaela, precum și dl Blaga Dan, consilier local.
Nicolae Botoș,
președinte al Asociaţiei „Înv. Bortoş Costea Maria"
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Paştele şi implicarea civică.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021