Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Duminică, am sărbătorit Floriile sau Intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim

De astăzi, Săptămâna Mare sau Săptămâna Sfintelor Patimi sau Pătimiri

Duminică, am sărbătorit Floriile sau Intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim

Duminică, 21 aprilie 2019, la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea, ne-am bucurat împreună sărbătorind Floriile sau Intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, iar de astăzi, ne așteaptă așa-numita Săptămâna Mare sau Săptămâna Sfintelor Patimi sau Pătimiri ,,ca o încununare a activității Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru mântuirea neamului omenesc, după cum a subliniat părintele vicar Vasile Bota în cuvântul de învățătură.

Astăzi (ieri - n.n.), comemorăm intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. Profetul Zaharia, cu sute de ani înainte de Hristos, spunea: ,,Bucură-te, Fiica Sionului, veselește-te Fiica Ierusalimului că iată Împăratul tău vine la tine drept și biruitor, smerit și călare pe asin, pe mânzul asinei" (Deschideți Sf. Scriptură și citiți Capitolul 9 Zaharia, versetul 9; vă mai recomand să citiți din proorocul Isaia, Cap. 53, unde se vorbește despre Patimile Domnului, cu 700 de ani înainte de Hristos).
Mântuitorul a intrat în Ierusalim pentru ultima dată, dar ca un biruitor, chiar dacă mergea spre patima sa. El nu a mers ca un învins, ci ca un biruitor pentru că știa că după moarte, după răstignire, după cruce, urmează Învierea și mântuirea neamului omenesc. De aceea s-a întrupat, de aceea Dumnezeu-Fiul s-a făcut om. Și s-a adus ca jertfă pentru mântuirea neamului omenesc pentru iertarea păcatelor noastre".
La sfârșitul Sfintei Liturghii, cu ramuri înverzite în mâini. și noi am înconjurat de trei ori biserica în procesiune, vestind biruința Domnului nostru Iisus Hristos asupra morții lui Lazăr, o prevestire a învierii noastre la sfârșitul acestei lumi și o vestire și o prevestire a Învierii lui Hristos, ,,care cu moartea sa pe moarte a călcat și celor din morminte le-a dăruit viață", după cum a precizat părinte Vasile Bota.
Am intrat în Săptămâna Patimilor
Părintele vicar ne-a îndemnat apoi să participăm și în această săptămână, denumită Săptămâna Mare, Săptămâna Sfintelor Patimi sau Pătimiri, când, în fiecare seară, va avea loc o denie, o slujbă specială în care se face o pomenire cu semnificații adânci pentru mântuirea noastră.
Luni (22 aprilie) - vom avea Pilda smochinului neroditor (care ne aduce aminte că fiecare dintre noi suntem chemați să avem roade vrednice de mântuire); marți (23 aprilie) - Pilda celor 10 fecioare, cinci înțelepte și cinci neînțelepte (O atenționare: să fim pregătiți în orice zi și în orice clipă să dăm răspuns bun la înfricoșata judecată a lui Hristos); miercuri (24 aprilie) - Pilda femeii păcătoase (O pildă de smerenie). Tot miercuri, Iuda l-a trădat și l-a vândut pe Hristos pentru 30 de arginți. Se spune că datorită acestui eveniment trist, biserica a rânduit ca în ziua de miercuri să postim ca părere de rău pentru gestul lui Iuda. Joi (25 aprilie), a avut loc Spălarea picioarelor; Hristos a spălat picioarele ucenicilor și le-a sărutat ca semn al umilinței, al smereniei desăvârșite. Iar seara, la Cina cea de taină, a instituit Sfânta Liturghie, slujba prin excelență a bisericii. În Joia Mare, participăm la denia celor 12 evanghelii. Vineri (26 aprilie), au avut loc Sfintele Patimi, când vom participa la Prohodul Domnului, pentru că atunci Hristos a fost răstignit pe cruce, pe altarul mântuirii; cu scump sângele Său, a mântuit și a spălat păcatele oamenilor. Vineri seara a fost așezat cu trupul în mormânt. Sâmbătă (27 aprilie), nu avem denii speciale, avem doar Liturghia Sf. Vasile cel Mare. În Sâmbăta Mare, Hristos a coborât în Iad, de unde i-a descătușat (eliberat) pe toți drepții Vechiului Testament, începând cu Adam și Eva. Duminică (28 aprilie) este Ziua Domnului - Ziua Învierii sau Paștele.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (57 de poze) în Galeria foto: Duminică, am sărbătorit Floriile sau Intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021