Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Atenție la neatenție!

Prima ediție a concursului interjudețean

Atenție la neatenție!

Joi, 18.04.2019, Şcoala Gimnazială Nr.1 Sălişte de Vaşcău a derulat prima ediție a concursului interjudețean cu temă rutieră, intitulat sugestiv ATENȚIE LA NEATENȚIE!

Proiectul inițiat de profesorii Boloş Radu şi Ciobriş George a reunit colaboratori de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vaşcău, Şcoala Gimnazială Remetea, Şcoala Gimnazială Curățele, Şcoala Gimnazială Călugări, Şcoala Gimnazială Nr. 97 Bucureşti şi Şcoala Gimnazială Bunteşti.
 Scopul concursului l-a constituit formarea unui comportament rutier responsabil pentru elevii de gimnaziu, dar şi pentru colegii lor mai mici şi familiarizarea acestora cu regulile de circulație ce ar trebui respectate zilnic pentru a preveni orice pericol. 
 Competiția s-a desfășurat în aer liber, la hotarul dintre localitățile Săliște de Vașcău și Poiana, începând cu ora 10.00 și a durat aproximativ două ore, timp în care elevii au socializat, s-au amuzat și au profitat de atmosfera de primăvară. În cadrul acestei competiţii ce s-a desfăşurat în două etape, copiii şi-au demonstrat cu entuziasm aptitudinile. În prima parte a concursului aceştia au susținut o probă teoretică prin care li s-au verificat cunoştinţele despre regulile de circulație şi de prim ajutor, printr-un test format din 10 întrebări, căruia elevii i-au alocat 15 minute. A doua parte a concursului a constat în prezentarea unor scenete cu tematică rutieră, realizate de către echipajele participante. La final s-au jurizat momentele artistice ținându-se cont şi de răspunsurile de la test, iar clasamentul a fost următorul:
Locul 1- Şcoala Gimnazială Călugări, locul II - Şcoala Gimnazială Nr.1 Sălişte de Vaşcău, locul III - Şcoala Gimnazială Curățele, mențiune Şcoala Gimnazială Remetea şi Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" Vaşcău. Elevii din ciclul primar au participat şi ei cu câteva poezii pe teme de circulație. Toate echipajele participante au primit câte o cupă, iar fiecărui membru al echipajului i s-a oferit câte o medalie și o diplomă.
Concursul are şi o etapă indirectă
Acest concurs are şi o etapă indirectă la care au participat elevi din învățământul primar și preșcolar de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vaşcău, Şcoala Gimnazială Bunteşti, Şcoala Gimnazială Curățele,  Şcoala Gimnazială Remetea,  Şcoala Gimnazială Nr. 97 Bucureşti și Școala Gimnazială Săliște de Vașcău, cu machete, piese de teatru filmate şi desene cu tematică rutieră, etapă ce va fi jurizată zilele următoare, urmând a se acorda şi premii.
 Frumoasă şi utilă, aşa s-ar putea defini implicarea elevilor în acest concurs. Îi felicităm pe toți participanții asigurându-i că au ieşit cu toții câştigători prin experiența şi informațiile acumulate în cadrul competiției. Le mulțumim atât lor cât şi profesorilor coordonatori pentru implicarea şi seriozitatea de care au dat dovadă. Mulțumim și domnului primar Fănel Tulvan pentru sprijinul acordat. Reuşita momentului va dăinui în sufletele copiilor şi ale dascălilor ce s-au dedicat întru totul competiției.
Prof. Terme Alexandra
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Atenție la neatenție!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 iulie 2020