Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

În Vinerea Mare, am participat la Prohodul Domnului

Săptămâna Mare sau Săptămâna Sfintelor Pătimiri

În Vinerea Mare, am participat la Prohodul Domnului

Duminică, 21 aprilie 2019, la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea, ne-am bucurat împreună sărbătorind Floriile sau Intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim.

Atunci, părintele vicar Vasile Bota ne-a îndemnat să participăm și în Săptămâna Mare, Săptămâna Sfintelor Patimi sau Pătimiri, când, în fiecare seară, va avea loc o denie, o slujbă specială în care se face o pomenire cu semnificații adânci pentru mântuirea noastră.
Luni, am avut Pilda smochinului neroditor, marți - Pilda celor 10 fecioare, o atenționare: să fim pregătiți în orice clipă să dăm răspuns bun la înfricoșata judecată a lui Hristos, miercuri - Pilda femeii păcătoase, o pildă de smerenie; tot miercuri, Iuda l-a trădat și l-a vândut pe Hristos pentru 30 de arginți; joi, Hristos a spălat picioarele ucenicilor și le-a sărutat ca semn al umilinței, al smereniei desăvârșite, iar seara, la Cina cea de taină, a instituit Sfânta Liturghie. Tot în Joia Mare, am avut denia celor 12 evanghelii.
În Vinerea Mare - Sfintele Patimi
Aseară, în Vinerea Mare, au avut loc Sfintele Patimi, când am participat la Prohodul Domnului, Hristos a fost răstignit pe cruce. Marele Iosif, care era și el ucenic al lui Iisus, i-a cerut lui Pilat să-i dea trupul lui Iisus. ,,L-a înfășurat în giulgiu curat de in și L-a pus într-un mormânt nou, al său însuși, pe care îl săpase în stâncă. După aceea a prăvălit o piatră mare la ușa mormântului și s-a dus. Iar Maria Magdalena și cealaltă Marie erau acolo și ședeau în fața mormântului".
Astăzi este Sâmbăta Mare
Nu sunt denii speciale, avem doar Liturghia Sf. Vasile cel Mare. În Sâmbăta Mare, Hristos a coborât în Iad, de unde i-a descătușat (eliberat) pe toți drepții Vechiului Testament, începând cu Adam și Eva.
Dimineață (după ora 8.00), pe solea din fața Bisericii Sf. Apostol Andrei, vor fi pregătite 15.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii.
La ora 24.00, veniți de luați Lumină și participați la Liturghia din Noaptea Învierii, Liturghie care se va săvârși în biserica de jos. Aduceți și coșul cu mâncărurile de dulce spre a fi sfințite (binecuvântate).
Duminică, vom sărbători Ziua Domnului - Ziua Învierii sau Paștele.
Sărbători luminate, cu bucurii duhovnicești!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (45 de poze) în Galeria foto: În Vinerea Mare, am participat la Prohodul Domnului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021