Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii

La Biserica Sf. Apostol Andrei, mâini multe, alduite, au pregătit

14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii

Astăzi (sâmbătă, 27 aprilie 2019), cu începere de la ora 8.00, mâini multe, alduite, au pregătit la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea, 14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii.

Până să înceapă să plouă, la patru rânduri de mese, s-a lucrat afară pe solee, pe ateliere, dar și în fața trapezei, unde bărbații tăiau prescura, care apoi era stropită cu mult vinul roșu ca sângele. De aici era dusă în coșuri și castroane pe mesele celor care o ambalau în pungulițe, iar copiii așezau pungulițele în navete.
Când s-a pornit ploaia, cu toții s-au mutat în biserică...
Părinții (părintele vicar Vasile Bota, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan și părintele diacon Mihai Dragoș), dimpreună cu protopsaltul Daniel Bota, lucrau în altar la masa sfântă, ceea ce se cheamă un fel de schimbare la ... față, cu hainele noi ,,ale Împăratului".
În fața altarului, Bianca și echipa aranjau ghirlandele și buchetele de flori pentru Noaptea Învierii..., sub privirile doamnei Stela.
Așadar, peste tot zeci de mâini alduite trebăluiau cu folos, fiecare cu un scop și cu toții pentru Marele Praznic Împărătesc al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Astăzi, la ora 24.00, părinții slujitori ai sfântului altar de la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea vă așteaptă să veniți să luați Lumină și să petreceți Noaptea Sfântă a Învierii în Piața Sf. Apostol Andrei din Oradea. Potrivit bunelor rânduieli, după slujba Învierii, în biserica de jos se va săvârși Liturghia, fiind binecuvântate bucatele de dulce aduse de credincioși pentru masa din Ziua de Paște.
Tuturor, Sărbători pascale binecuvântate!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (66 de poze) în Galeria foto: 14.000 de pungulițe cu paște pentru Noaptea Învierii. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 22 ianuarie 2020