Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Noaptea Învierii la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea

Sâmbătă spre duminică

Noaptea Învierii la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea

Sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie 2019), în Piața Sfântul Apostol Andrei din Oradea, am participat la Slujba din Noaptea Învierii, iar duminică, după ora 10.00, am revenit la Sfânta Biserică...

Atât la Slujba din Noaptea Învierii, la Liturghia ce a urmat în biserica de jos, cât și la Sfânta Liturghie de la ora 10.00, alături de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan și părintele diacon Mihai Dragoș, a participat părintele misionar Ionuț Jolța.
În cuvântul de învățătură al Sfântului Ioan Gură de Aur (referitor la Învierea Domnului), suntem îndemnați să ne bucurăm cu toții de Învierea Domnului (și bogații și săracii, și cei ce au postit și cei ce nu au postit): „De este cineva binecredincios și iubitor de Dumnezeu, să se bucure de acest praznic frumos și luminat. De este cineva slugă înțeleaptă, să intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului său. De s-a ostenit cineva postind, să-și ia acum răsplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, să-și primească astăzi plata cea dreaptă. De a venit cineva după ceasul al treilea, mulțumind să prăznuiască. De a ajuns cineva după ceasul al șaselea, să nu se îndoiască, nicidecum, căci cu nimic nu va fi păgubit. De a întârziat cineva până în ceasul al nouălea, să se apropie, nicidecum îndoindu-se. De a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, să nu se teamă din pricina întârzierii, căci darnic fiind Stăpânul, primește pe cel de pe urmă ca și pe cel dintâi, odihnește pe cel din al unsprezecelea ceas ca și pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; și pe cel de pe urmă miluiește, și pe cel dintâi mângâie; și aceluia plătește, și acestuia dăruiește; și faptele le primește; și gândul îl ține în seamă, și lucrul îl prețuiește, și voința o laudă. Pentru aceasta, intrați toți întru bucuria Domnului nostru; și cei dintâi, și cei de al doilea, luați plata. Bogații și săracii împreună bucurați-vă. Cei ce v-ați înfrânat și cei leneși, cinstiți ziua. Cei ce ați postit și cei ce n-ați postit, veseliți-vă astăzi. Masa este plină, ospătați-vă toți. Vițelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Gustați toți din ospățul credinței; împărtășiți-vă toți din bogăția bunătății. Să nu se plângă nimeni de lipsă, că s-a arătat Împărăția cea de obște. Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că din mormânt iertare a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului; a stins-o pe ea Cel ce a fost ținut de ea. Prădat-a iadul Cel ce S-a pogorât în iad..."  
La încheierea Slujbei, la punctele de unde s-au cumpărat lumânările, tot acolo, consilierii au împărțit cele peste 14.000 de pungulițe cu paște pregătite sâmbătă dimineața de mâinile alduite ale credincioșilor.
Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii
Potrivit bunelor rânduieli, la Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, la sfârșitul Slujbei din Noaptea Învierii, cei care au dorit au putut participa în continuare, în biserica de jos, la Liturghia din Noaptea Învierii.
La sfârșit, au fost binecuvântate și sfințite mâncărurile de dulce pe care credincioșii le-au adus în coșuri.
Sfânta Liturghie de la ora 10.00
Duminică, după ora 10.00, am revenit pentru Sfânta Liturghie (,,de la Ioan citire"), ținută în biserica mare.
,,La început era cuvântul și cuvântul era Dumnezeu și Dumnezeu era cuvântul...". Ioan mărturisește despre lumină, ca toți să creadă prin el. ,,Nu era el lumina, ci ca să mărturisească despre lumină. Cuvântul era lumina cea adevărată care luminează pe tot omul ce vine în lume... Și cuvântul s-a făcut trup și s-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui... Acesta era despre care am zis, care vine după mine a fost înaintea mea, pentru că mai înainte de mine era. Și din plinătatea Lui noi toți am luat și har și peste har. Pentru că legea  s-a dat prin Moise, iar harul și adevărul au venit prin Iisus Hristos".
La sfârșitul Liturghiei, pe solea din fața bisericii au fost sfințite mâncărurile de dulce...
De la ora 18.00, suntem așteptați la Vecernia Sărbătorii, numită a doua Înviere!
Tuturor, Sărbători cu bucurii duhovnicești, vorba părintelui vicar!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (84 de poze) în Galeria foto: Noaptea Învierii la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021