Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Moment Eminescu

La Școala cu clasele I-VIII „Arany Janos” din Salonta

Moment Eminescu

A intrat în tradiția bibliotecii Școlii cu clasele I-VIII „Arany Janos” din Salonta ca la mijloc de ianuarie, gândurile celor mai buni cititori ai bibliotecii să se îndrepte spre cel care a fost și va rămâne „poetul nepereche”.

 Un buchet de poezii eminesciene, recitate de elevi ai clasei a VIII-a B și a celor din învățământul primar: Caramete Xenia și Bagoși Zoltan (din clasa I), Kovacs Nicoleta și Marcu Delia (clasa a II-a), Tiriteu Andrei și Moisi Deborah (clasa a III-a), Buda Cristina (clasa a IV-a), sceneta “Prietenie”, ai cărei protagoniști au fost elevii: Nagy Ștefan ( alias Eminescu), Tiriteu Alexandru (Ion Creangă) și Kovacs Cristian (Vir Amira), din clasa a VIII-a, precum și dramatizarea poemului “Luceafărul” (pus  în scenă de elevele: Toma Codruța, din clasa a VI-a B, Kubynecs Oana, Marcu Roxana, Cociubei Lavinia și Iabloncsik Darina, din clasa a VIII-a B) ne-au transpus în universul creației eminesciene, făcându-ne să ne bucurăm  de faptul că, deși au trecut 159 de ani de la nașterea sa, poezia Domnului Eminescu a rămas nemuritoare.
Frumosul program pregătit de bibliotecara școlii, Dorina Popescu, a fost audiat de o asistență numeroasă, formată din copii, părinți și cadre didactice care i-au răsplătit cu aplauze pe talentații actori.
Alături de Mihai Eminescu, în această lună, îl sărbătorim și pe I.L.Caragiale. În această idee, un  grup de cititori din clasa a IV-a B (Bagoși Ștefania - Goe, Iabloncsik Bianca - mam’ mare, Florincuța Bianca - mamița, Kurek Anca - tanti Mița, Groza Bogdan - “urâtul” și Zetocha Patrik – conductorul – controlorul) a pus în scenă schița “D-l Goe”, ca o lecție de comportament “civilizat”, atât pentru copii, cât și pentru părinți.
Aerul de sărbătoare și frumoasele scenete ne-au făcut să ne despărțim cu greu de micii actori cărora le dorim mult succes! (Monica LERINÞ)

Trimite email

luni, 19 august 2019