Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Lucian Blaga”, din nou în sărbătoare

,,Suntem mai mult decât o școală!”

„Lucian Blaga”, din nou în sărbătoare

Ziua de 9 mai este o zi aparte, întrucât aducem un elogiu patronului spiritual al liceului nostru: Lucian Blaga.

Astfel, într-o zi vernală, în ciuda unui timp mohorât, strălucește personalitatea acestui scriitor exponențial pentru literatura și cultura română.
Scriitorul „mut ca o lebădă" relevă multiple fațete scriitoricești: poet, prozator, dramaturg, filozof și traducător.
Adept al cunoașterii luciferice evidențiază noțiunea de mister ridicat la rang de virtute.
Cu soarele în suflet, l-am omagiat prin activități deosebite și atractive menite a reliefa calitatea de cetățeni europeni pe care am dobândit-o.
În cadrul acestei zile festive elevii și cadrele didactice ale liceului nostru au desfășurat multiple activități dedicate zilei omagiale.
Activitățile au  debutat cu depunerea de coroane la statuia patronului spiritual . A urmat lansarea celui de-al 24-lea număr al revistei ,,Cântecul vârstelor", proiect inițiat la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetului, în 1995.  Activitățile desfășurate în continuare au fost diverse, și au avut ca temă de plecare mesajul spiritului blagian ,,Învățat e omul care nu termină niciodată de învățat". „Literatură și arte",  ,,Hronicul și cântecul vârstelor'' , „Călător prin Europa", „Uniṭi în diversitate", ,,Influența școlii asupra învățării continue și dezvoltării durabile", „Înțelegerea violenței în comunitate"...
Una dintre activitățile marcante a fost și promovarea voluntariatului în rândul elevilor , accentul punându-se pe implicarea lor în social prin diverse activități: confecționarea de produse hande-made prin tehnica imitației de vitralii, tehnica servețelului și quilling;  de asemenea, elevii voluntari SNAC ai liceului nostru au participat la activitatea „Europa - casa mea „derulată la grupele integrate de la G.P.P. Nr.20.
Toate aceste activități au demonstrat încă o dată că ,,Suntem mai mult decât o școală!" ne-a spus doamna director Delia Iova.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Lucian Blaga”, din nou în sărbătoare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019