Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Continuă dialogul cu sindicatele

Ministrul Educației, Cercetării și Inovării, Ecaterina Andronescu

Continuă dialogul cu sindicatele

Ministrul Educației, Cercetării și Inovării, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, marți, 20 ianuarie 2009, cu reprezentanții tuturor federațiilor sindicale din învățământ. Întrevederea a avut ca scop reluarea dezbaterilor privind contractul colectiv de muncă, în vederea finalizării documentului. S-a convenit ca programul de lucru între echipa ministerului și reprezentanții sindicatelor să fie continuat săptămâna viitoare, în zilele de marți, miercuri și joi.

Conducerea ministerului a informat sindicatele că a trimis proiectul de buget realizat de Ministerul Educației la Ministerul Finanțelor Publice.
,,Proiectul nostru de buget s-a construit pe cele șase procente din PIB, prevăzute în Legea Învățământului, cât și în Pactul pentru Educație, semnat de toate forțele politice", a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. De asemenea, Ministerul Educației, Cercetării și Inovării a stabilit, împreună cu sindicatele, să realizeze două comisii care vor lucra începând din această săptămână. Prima comisie va analiza problemele legate de descentralizarea învățământului, în vederea stabilirii principiilor, direcțiilor, obiectivelor și responsabilităților, iar a doua va lucra la finalizarea criteriilor de performanță, pe baza cărora se va face evaluarea și salarizarea cadrelor didactice. (Biroul de presă)

Trimite email

marţi, 31 martie 2020