Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educativ 9 mai - Ziua Europei

La Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sălişte de Vaşcău

Proiectul educativ 9 mai - Ziua Europei

Ziua Europei este o sărbătoare a păcii şi a unității, marcată sub diferite forme în statele Uniunii Europene. În perioada 7.05. - 10.05.2019 la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sălişte de Vaşcău s-au desfăşurat activități menite să celebreze ziua de 9 mai, o zi cu triplă semnificație istorică. Elevii şi dascălii au colaborat îmbinând istoria cu abilitățile practice pentru a serba această zi.


În perioada  7.05. - 10.05.2019 la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sălişte de Vaşcău s-au desfăşurat activități menite să celebreze ziua de 9 mai, o zi cu triplă semnificație istorică. Elevii şi dascălii au colaborat îmbinând istoria cu abilitățile practice pentru a serba această zi.
Proiectul educativ 9 mai - Ziua Europei s-a derulat pe parcursul a  patru zile după cum urmează: marți, 7 mai, s-a desfăşurat activitatea artistică ce a constat în realizarea unor desene şi planşe pe tema zilei de 9 mai. Miercuri, 8 mai, elevilor de gimnaziu le-a fost prezentat un material PowerPoint despre oamenii de cultură din România ce s-au remarcat în Franța, dar și despre francezii care și-au adus contribuția pe pământul românesc. Joi, 9 mai, domnul profesor de istorie Macavei Cosmin a făcut o incursiune în istorie pentru a prezenta elevilor tripla semnificație a acestei zile.
Concursul Noi suntem europeni
În ultima zi a proiectului, vineri, 10 mai, s-a desfăşurat concursul Noi suntem europeni ce a constat într-un test grilă având drept scop stabilirea nivelului de cunoștințe ale elevilor legate de Uniunea Europeană. Îndrumaţi de cadrele didactice, elevii au desfăşurat și o activitate practică ce a constat în confecționarea unor machete cu tematică europeană, iar la final elevii au primit stegulețe ale țărilor europene, diplome de participare şi machetele confecționate.
 Data de 9 mai reprezintă o ocazie importantă pentru a promova valorile europene și pentru a sărbători diversitatea culturală a statelor membre U.E, dar este și o altă zi în care învățăm să ne acceptăm unii pe alții pentru că, oricât de diferiți am fi, suntem totuși egali.
În calitate de cadre didactice ne bucură mult entuziasmul, implicarea şi seriozitatea de care au dat dovadă elevii noştri participând la întreaga activitate, susține doamna prof. Terme Alexandra, coordonator de proiect.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul educativ 9 mai - Ziua Europei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019