Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Paradis Vuia, două premii internaționale, Szentmiklosi Eduard, olimpic național...

Top 5, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

Paradis Vuia, două premii internaționale, Szentmiklosi Eduard, olimpic național...

Colegiul Tehnic „Traian Vuia” este prima școală pilot din Oradea care eliberează absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională „acceptate pe piața brațelor de muncă din toată lumea”, ca să-l cităm pe directorul colegiului, dl profesor Dorel Șaitoș.

 International Education Society (IES) din Londra a certificat internațional, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea, zece specializări: șapte de la liceu, curs de zi (matematică-informatică intensiv info, tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în instalații electrice, tehnician în automatizări, tehnician electronist, tehnician în activități economice și tehnician în turism) și trei de la S.A.M. (lucrător în mecanica de motoare, lucrător în electrotehnică și lucrător în hoteluri).
În anul 2008, la nivelul colegiului, cele mai mari satisfacții le-au adus membrii firmei de exercițiu „Paradis Vuia”, Ioana Criste, Valentina Bochiș, Denisa Cotuna, Incze Ioana și Mădălina Oros  (coordonate de prof. Adriana Petrică, Marieta Pop și Gabriela Goina), pe atunci în clasa a XI-a C, care au obținut la târgul internațional al firmelor de exercițiu de la Zagreb, două locuri II la „Cea mai bună firmă” și la „Cea mai bună prezentare a firmei”. Prin urmare, comisia de evaluare a situat F.E. „Paradis Vuia” pe primul loc în Top 5 „Traian Vuia”.
Locul al doilea este ocupat de asolventul Szentmiklosi Eduard, care în 2008, avea să se întoarcă cu o mențiune de la etapa națională a olimpiadei tehnice (operator tehnician de calcul). Pe același loc (II) se situează echipa de baschet a liceului (Alexandru Darii, Ovidiu Nemeti, Szentesi Roland, Paul Suiugan, George Fonodi, Marius Recheșan, Lorincz David, Alin Faur și Ionuț Rațiu, îndrumați de prof. Alin Pop), care, în 2008, a adunat o tolbă de premii de la competițiile la care a participat: premiile I și III - la streetball, locul II – la cupa municipiului Oradea, locul IV – la Olimpiada sportului școlar, locul II – la cupa antifumat, locul I – cupa „1 Iunie” – la streetball, precum și două premii, locul II – la streetball (competiție organizată de Direcția pentru Sport a județului Bihor) și locul I – la cupa Rotary (organizată de Agenția națională Antidrog și fundația Rotary).
Cea de-a treia poziție a topului este ocupată de trupa de dans „All Stars” (instruită de Răzvan Duma, din X D), prezentă la balurile bobocilor din școală și nu numai, ocupantă a locului III pe municipiu la concursul Street Dance și laureată a concursului „Cea mai bună școală”.
Pe locul IV în Top 5 „Vuia” se situează trupa „Șatra” (instruită de fostul Mister boboc – George Marincaș), ocupantă a locului I („Cea mai bună trupă”) – la concursul „Cel mai bun liceu”, precum și locul II – la spectacolul de caritate, organizat de prof. Voichița Darna, îndrumător al activității cultural-artistice din liceu.
Poziția a V-a a topului este deținută de echipele de voluntari (din actualele clase a X-a A, C și D, a XI-a A și C, a XII-a C, îndrumate de prof. Adriana Petrică – director adjunct al colegiului, Voichița Darna, Rodica Butiri, Eugenia Mieluț, Sanda Bădoiu și Corina Negruțiu), implicate în acțiuni de voluntariat, de caritate și donații pentru copii de la case de copii, pentru bătrâni din casele de bătrâni, membri în cadrul unor proiecte de parteneriat cu ASCO și A.P.M. Bihor, participanți activi la acțiuni de curățenie, întreținere și plantat tei... (Ov. D.)

Trimite email

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.