Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reevaluarea cu succes a Programului mondial Eco-Școala

Miercuri, la ,,Oltea Doamna”, a avut loc

Reevaluarea cu succes a Programului mondial Eco-Școala

Miercuri, 8 mai 2019, am fost vizitați de Comisia de evaluare C.C.D.G. București - președinte prof. dr. Cornelia Dincă și vicepreședinte Petru Dincă, inspector școlar Sopota Daniela și reprezentantul Primariei, dl Lascu Sebastian, pentru reevaluarea în cadrul Programului mondial Eco-Școala.

Echipa de proiect este alcătuită din: coordonatorii proiectului, prof. Ienei David Laura și Zbârcea Claudia, director, prof.  Musca Florina , director adjunct, prof. dr. Bocoi Liliana, responsabil proiect, prof. Pavel Elena.
Proiectul a fost recompensat cu Certificatul European de Calitate
Coordonatorii proiectului împreună cu eco-agenții școlii noastre au prezentat efectele pozitive ale acestui program și impactul asupra comunității locale. Prin cele trei teme alese, biodiversitatea, managementul deșeurilor și curtea școlii, elevii școlii noastre au demonstrat comportamentul ecologist adoptat și exemplele de bune practici încă din anul 2010, an în care ne-am înscris î n acest program. De atunci am dezvoltat relații de prietenie și schimb de experiență cu alte școli eco din țară și din străinătate pe platforma eTwinning. Proiectul nostru a fost recompensat cu Certificatul European de Calitate.
Eleva Oneț Larisa a prezentat un P.P.T. cu toate activitățile eco derulate în școala noastră din anul 2017 până în prezent,diplomele obținute, partenerii de seamă ai școlii noastre (I.S.J. Bihor, A. P. M Bihor, Primăria Oradea, Prefectura Bihor, ECO Bihor, Facultatea de Protecție a Mediului, ABA Crișuri, Școala Gimnazială,, Avram Iancu '').
Eco - agentul șef al școlii noastre, elevul Sime Fabian (clasa a II-a D, prof. Ienei David Laura) a prezentat beneficiile acestui proiect, a condus comisia prin sălile de clasă şi le-a prezentat expozițiile eco pregătite de elevii implicați în proiect și felul în care fiecare colectiv de elevi adună deşeurile selectiv.
După  dialogul constructiv dintre reprezentanții Comisiei de evaluare și eco-agenții Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna", doamna Cornelia Dincă a ținut să aprecieze felul în care se implică Comitetul Eco și elevii școlii pentru implementarea proiectului. Doamna inspector școlar Sopota Daniela a apreciat buna colaborare a școlii noastre cu I.S.J. Bihor și implicarea școlii noastre în toate activitățile cu caracter ecologist. Domnul Sebastian Lascu, reprezentantul Primăriei, a subliniat și apreciat felul în care se desfășoară toate activitățile extracurriculare în școala noastră.
În concluzie, ni s-a acordat calificativul Foarte bine, statutul de Eco-Școala, Steagul verde și Trofeul Eco.
La finalul întâlnirii, Comisia de evaluare a participat și la o activitate ,,live" de plantare puieți (donați de doamna ing. horticol Corina Burca), coordonată de prof. Baba Ioana. Eco agenții noștri au fost ajutați de studenții Facultății de Protecție a Mediului, coordonați de prof. Bacter Ramona și Chebeleu Ioana, după cum ne-a declarat doamna profesor Laura Ienei David, coordonator de proiect.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Reevaluarea cu succes a Programului mondial Eco-Școala.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 6 decembrie 2019