Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premiul I și premiul special pentru Cea mai bună lucrare practică la concursul pe meserii, etapa națională de la Târgu Jiu

Olah Marian Cristian de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea

Premiul I și premiul special pentru Cea mai bună lucrare practică la concursul pe meserii, etapa națională de la Târgu Jiu

Olah Marian Cristian, elevul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea din clasa a XI-a, specializarea Bucătar, a obținut premiul I și premiul special pentru Cea mai bună lucrare practică la concursul pe meserii, calificarea Bucătar, la etapa națională, desfășurată în perioada 22- 26 aprilie 2019 la Târgu Jiu.

Marian s-a calificat la etapa natională a concursului pe meserii, calificarea Bucătar 2019, în urma obținerii premiului I la concursul pe meserii etapa județeană organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor.
Etapa națională a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Gorj în orașul Târgu Jiu și a constat într-o probă scrisă, în care au fost evaluate competențele teoretice cu privire la însușirea corectă a temei de specialitate din programa pentru concurs și o probă practică, unde concurentul a avut de realizat un preparat la care comisia de evaluare a punctat organizarea locului de muncă, dozarea corectă a materiilor prime și auxiliare, procesul tehnologic de obținere a preparatului, condițiile de calitate a preparatului și nu în ultimul rând curățenia la locul de muncă.
La concurs au participat 27 de elevi de la liceele de profil din România, însoțiți de profesori de specialitate ai acestor unități de învățământ.  
Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazulʺ a fost reprezentat de elevul Olah Marian Cristian, din clasa a XI-a, specializarea Bucătar, având ca și profesori coordonatori pe Popa Lavinia - profesor instruire practică, Sicoe Gabriela - profesor inginer specialitate și profesor însoțitor Radu Florica.
Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazulʺ - locul I pe țară
Elevul Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazulʺ a obținut premiul I, dar și premiul special la acest concurs pentru Cea mai bună lucrare practică, clasând astfel colegiul pe primul loc în România.
,,Această experiență a început cu un drum lung și greu, ore de mers cu trenul. Ajuns la Târgu Jiu am făcut cunoștință cu alți concurenți, olimpici și ei în județele de unde proveneau. Am făcut schimb de impresii, toți fiind începători în ale bucătăriei. Târgu Jiu este un oraș mic, dar frumos, operele de artă din parcul orașului și casa muzeu ale lui Constantin Brâncuși sunt minunate atracții turistice. Emoțiile dinaintea concursului își făceau simțită prezența, dar dorința de a fi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mă făcea tot mai încrezător în mine. Clipa mult așteptată a premierii a venit nu cu un premiu, ci cu două premii, cele mai importante: premiul I pentru concursul pe meserii și premiul special pentru Cea mai bună lucrare practică. Una peste alta, a fost o experiență de neuitat alături de maiștri cu multă experiență și viitori bucătari cu visuri mărețe. Multe mulțumiri și un respect deosebit profesoarelor care m-au îndrumat: Popa Lavinia și Sicoe Gabrielaʺ, ne-a spus marele învingător, Olah Marian Cristian.

 

Trimite email

luni, 14 octombrie 2019