Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Steaua Stelei nu apune

,,Ultimul spectacol”

Steaua Stelei nu apune

,,Ultimul spectacol". Licitația colecției de artist Stela Popescu. Joi, 6 iunie 2019, 19.00. Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță

Despre Stela Popescu s-au făcut, de-a lungul anilor, multe dezvăluiri: Că era o simpatică și aprigă basarabeancă. S-a aflat. Că la primul examen de actorie a căzut cu brio. Se vorbea. Că a jucat în 40 de filme și a înregistrat peste 50 de piese pentru Teatrul Radiofonic. Se știa. Că toată viaţa a încercat să ţină cure de slăbire, dar nu a reuşit. S-a glumit. Că timp de 13 ani a jucat în ,,Preşul", 12 ani în ,,Peţitoarea" şi 10 ani în ,,Plicul". S-a aplaudat. Că partenerul ei de scenă, Alexandru Arșinel, împlinește pe 4 iunie 80 de ani. Ni s-a spus. Că adevăratul prieten al Stelei a fost publicul. Intuiam.
Nici noi nu știam, însă, că Stela era o iubitoare de artă plastică și decorativă, precum și de icoane și obiecte de colecție. Ceea ce a rămas după o viață de om, o parte din patrimoniul Stelei Popescu, va fi scos la vânzare în data de 6 iunie, la Artmark, în "Ultimul spectacol". Licitația colecției de artist Stela Popescu.
Licitația dedicată marii artiste este o incursiune în viața acesteia dincolo de cortina de catifea: opere de artă semnate de Samuel Mützner (Țărăncuțe în vie, estimare € 8.000 - 15.000), Rudolf Schweitzer-Cumpăna (Iarnă la Târgoviște, estimare € 1.800 - 2.500), Dumitru Ghiață (Țărăncuță cu cobiliță, 3.000 - 5.000 €), Aurel Jiquidi (Audiențe, € 300 - 500), Ion Valentin Anestin (Stela Popescu, € 200 - 300) etc., artă decorativă (Biroul de lucru al Stelei Popescu, stil Neo-Renascentist, sfârșitul sec. XIX, € 1.000 - 1.500), dar și o selecţie de fotografii (Stela Popescu în spectacolul ,,Pețitoarea", inspirat de celebrul musical ,,My Fair Lady", preț de pornire € 70), obiecte personale (Haină din pene decorative, preț de pornire € 150) și premii obținute de-a lungul întregii cariere.
Loturile licitației sunt expuse până în data de 6 iunie la Palatul Cesianu-Racoviță, ne spune Veronica Leca.

Trimite email

luni, 19 august 2019