Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colectivul Grădiniței Nr. 45 a sărbătorit 50 de ani de existență

Vineri,

Colectivul Grădiniței Nr. 45 a sărbătorit 50 de ani de existență

Vineri, 31 mai 2019, Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" din Oradea a sărbătorit Ziua grădiniței și Ziua Internațională a Copilului, printr-un program bogat și variat, cu participarea tuturor copiilor și cadrelor didactice, cu invitați speciali, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, foști directori ai instituției, și cadre didactice pensionate, părinți și bunici, reprezentanți ai Forumului German, corpul profesoral și întreg personalul grădiniței.

A fost ,,un prilej de trăiri intense, bucurii și bilanț la sărbătorirea celor 50 de ani de existență a grădiniței, de implicare totală în dezvoltarea continuă a culturii organizaționale, de dăruire profesională, seriozitate și devoțiune a celor care au slujit cu demnitate învățământul preșcolar pregătind generații de copii pentru integrarea lor cu succes în școală", după cum ne-a spus directorul instituției, doamna profesor Lucia Caciora.
,,Orice copil are un nume,/ Orice copil are o zi,
Lumina lui aprinsă-n lume/ De noapte ne-ar putea păzi..."
Programul a fost deschis, la ora 9.00, de copiii din grupa mare B (coordonați de prof. Mureșan Anca și Vesa Cristina), cu Imnul grădiniței, urmat de un cântec din folclorul copiilor, de strigături și de un dans popular, iar până la ora 11.00, pe scenă au evoluat copiii din alte șapte grupe: din grupa mijlocie A (prof. Pietreanu Alexandra și Cacaraza Marta), din grupa mică C (prof. Pop Gabi și Micula Lavinia), din grupa mică A (prof. Olar Livia și Cheregi Anca), din grupa mică B (prof. Jurca Ioana și Buzle Victoria), din grupa germană B (prof. Czegledi Emoke și Anton Antonia), din grupa mijlocie B (prof. Caba Sanda și Jurcuț Maria), din grupa mijlocie C (prof. Stanciu Adina și Buda Ramona). La ora 11.00, în sala festivă au fost invitați și felicitați doamna inspector școlar de specialitate Nicoleta Oana Fărăianu, care mai apoi a înmânat, împreună cu doamna director Lucia Caciora, plachete jubiliare și diplome de excelență (în Educație), foștilor directori ai instituției: Bădău Veronica, Pleș Eva, Ciordaș Eugenia, David Lucia și Ciocan Rodica. Iar în cadrul ședinței de Consiliu profesoral ce a urmat, au fost evocate momente frumoase ale profesiei de educatoare, prilej cu care au fost înmânate încă 14 diplome de excelență (în Educație) educatoarelor aflate în pensie: Pop Florica, Adam Eugenia, Nedelcu Cecilia, Lascu Livia, Cristea Maria, Goina Viorica, Portelechi Voichița, Bernad Floare, Comșa Floare, Jutea Măriuța, Pantea Mărioara, Sehleanu Mia, Petruț Zoița și Tenche Maria. În alocuțiunea sa, doamna inspector școlar Nicoleta Oana Fărăianu s-a referit la ,,Rolul grădiniței în viața copilului și a părinților, totodată", subliniind rolul instituției de ocrotire, îngrijire și educație, dar și rolul determinant al cadrului didactic în plămădirea personalității copiilor. În cuvântul său, d-na director prof. Lucia Caciora ,,a mulțumit tuturor celor care cu devoțiune și profesionalism și-au adus contribuția la promovarea și dezvoltarea managementului acestei instituții de învățământ (vorbind de cei cinci directori ai grădiniței, pe care i-a felicitat împreună cu doamna inspector școlar). Totodată, a mulțumit celorlalte cadre didactice aflate în pensie, care au răspuns prezent la sărbătoarea grădiniței. După acest moment festiv, ,,pe scenă" au urcat și ceilalți copii-artiști: din grupa mare A (coordonați de prof. Niulaș Mariana și Indrie Tunde), din grupa germană A (prof. Kendi Orsolya și Miklo Erzsebet), din grupa maghiară (prof. Bonca Erika), de la Grădinița Nr. 12 (prof. Oros Delia) și din grupa mare C (coordonați de prof. David Anca și Bajgyik Evelina), recitând, cântând și dansând așa cum s-au priceput, cel mai bine!
La ceas aniversar, până și soarele a sărbătorit în chip simbolic, alături de copii și dascăli, încălzind atmosfera și zâmbind copiilor, cu toții numai suflet... Pentru ei, doar pentru ei, sponsorii evenimentului au oferit, prin grija d-nei administrator Șuteu Dana, pachețele cu surprize fiecărui copil-artist.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Colectivul Grădiniței Nr. 45 a sărbătorit 50 de ani de existență.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019