Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Inocenţă, exuberanţă şi multă culoare la ,,Onisifor Ghibu”

De 1 Iunie

Inocenţă, exuberanţă şi multă culoare la ,,Onisifor Ghibu”

Un copil poate oricând să-l învete pe un adult trei lucruri: cum să fie multumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată si cum să ceară cu insistență ceea ce îsi doreste" - Paulo Coelho.

Sâmbătă, 1 Iunie 2019,  la L.T.,,O Ghibu" Oradea, într-o atmosferă caldă, prietenoasă, plină de farmec divin s-a sărbătorit Ziua Copilului, zi în care părinţi şi cadre didactice au învăţat încă o dată de la copii cum să fie mulţumiţi fără motiv şi cum să guste din plin bucuria oferită de lucrurile mici.
Copii din ciclul primar şi gimnazial s-au bucurat împreună cu copiii din cadrul Asociaţiei Părinţilor Adoptivi de această zi minunată dedicată lor. Programul a debutat cu intrarea în scenă a trupei de teatru ,,Actorii" de la L.T.,,O.Ghibu", care sub îndrumarea doamnei prof. Dascălu Lenuţa-Amalia a prezentat o serie de anecdote hazlii precum şi sceneta ,,Bubico", adaptare după schiţa cu acelaşi nume a lui I.L.Caragiale. A urmat un concurs de ghicitori finalizat cu premii, după care copiii în funcţie de vârstă au desfăşurat fie activităţi creative (desene, colaje, aranjamente florale folosind imagini autocolante cu flori) sub îndrumarea doamnei prof. Jehăleanu Violeta, fie jocuri ludice şi întreceri sportive la care alături de copii au participat şi părinţii prezenţi la sărbătoare.
Cu farmecul lor specific, copiii au reuşit să transmită tuturor o stare de bine, să ne îmbie la inocenţă şi exuberanţă;  retrăind alături de ei emoţiile din copilărie, cei mari (părinţi şi bunici) au redescoperit copilul din ei cu zâmbete şi lacrimi deopotrivă. Cei mari s-au lăsat inspiraţi de bucuria lucrurilor simple şi copleşiţi de puritatea, duioşia şi generozitatea acestor inimi candide au trăit clipe emoţionante şi benefice pentru sufletele lor, alături de aceşti ,,mesageri ai păcii" trimişi nouă pe pământ de Însuşi Domnul Păcii.
Iată ce uşor se poate crea o complementaritate şi solidaritate între generaţii care să rămână pentru totdeauna o pagină de aur în albumul vieţii fiecăruia. Copiii s-au distrat, s-au jucat, au mâncat din ,,bunătăţile" aduse de părinţi; deliciul zilei fiind brioşele şi tortul de ciocolată.
Activitatea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a celor mai talentaţi dintre ei la desen, arta teatralș şi  muzică, după care fiecare copil participant a primit câte un cadou (multe dulciuri şi jucării).
Mulţumim conducerii L.T.,,O.Ghibu" care ne-a asigurat locaţia şi care întotdeauna sprijină şi încurajează activităţile noastre, a supus doamna profesor Dascălu Lenuţa-Amalia, coordonatorul de proiect.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Inocenţă, exuberanţă şi multă culoare  la ,,Onisifor Ghibu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019