Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Piticii - voinicii din Gurbediu au fost în vizită la Poliție și Brutărie

În cadrul programului educațional ,,Școala altfel”

Piticii - voinicii din Gurbediu au fost în vizită la Poliție și Brutărie

Programul ,,Școala altfel": Să știi mai multe, să fii mai bun", după cum și-a propus prin scop și obiective, tocmai asta urmărește: ca prin activități extracurriculare, ieșind dintre cei patru pereți ai sălii de grupă, să vezi lumea reală așa cum există ea, că vrem noi sau nu vrem să fie așa.

Să o cunoaștem prin participare direct la acțiuni concrete în mediul unde lucrează părinții copiilor noștri, să ia contact cu meserii și profesii pentru care s-ar putea să aibă chemare sau atracție, să socializeze în alt mod cu colegii, dar și cu oameni pe care nu i-a mai văzut, dar care le arată deschidere și simpatie, dornici să le facă cunoștință cu o nouă meserie (profesie). Intrând în medii noi, necunoscute, ei sunt puși în situații inedite, în ipostaza de a se comporta adecvat, cu totul diferit decât în sala de grupă, ceea ce pentru copii înseamnă foarte mult. E vorba de o nouă atitudine, de reacții neașteptate, chiar necontrolate, dirijate de liberul impuls de moment, fiind în situația de a decide de unul singur o reacție sau alta, care s-ar putea să nu fie tocmai cea potrivită. Iată, deci, câte surprize ne pot aștepta ieșind dintre cei patru pereți...
Printre polițiști și brutari ...
Preșcolarii din grupa mică, coordonați de doamna prof. Condoroș Ana și cei din grupa mare, îndrumați de doamna prof. Pater Mariana, de la Grădinița Nr. 3 din Gurbediu, structură a Grădiniței Nr. 1 din Tinca, au fost în vizită la Poliție și la Brutărie (Panificație - Patiserie, Tinca SC. IRCOM.SRL.).
Ce au văzut și câte au aflat despre polițiști și brutari, numai ei vă pot spune, iar părinții, cu siguranță, au aflat... un roman! Pentru că ei, nu-i așa, având sinceritatea în sânge, spun tot: și ce vrei și ce nu vrei: Ce fac polițiștii atunci când nu-i vedem pe stradă; cum e la ei la sediu; cum e să porți chipiu de polițist pentru prima oară în viață... Cum se face pâinea și din ce? Unde se face și cu ce? Cât de bune sunt produsele de patiserie...
Toate acestea și multe altele le puteți afla lesne discutând cu copiii noștri, ne asigură doamna profesor Mariana Pater.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Piticii - voinicii din Gurbediu au fost în vizită la Poliție și Brutărie.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019